Zlatica Gregorová Kultúra Správy

Šalianski "Tip-topáci" získali grant: Vyhrali 8000 eur so šikovným projektom!

Centrum voľného času ponúka deťom rozmanité aktivity. Po skončení vyučovania sa môžu vybrať na krúžok podľa svojej chuti.

Ilustračný obrázok k článku Šalianski "Tip-topáci" získali grant: Vyhrali 8000 eur so šikovným projektom!
11
Galéria
Zdroj: pixabay

Na svoje si tam prídu dievčatá, chlapci, ale aj dospelí, ktorí sa chcú zdokonaliť, prípadne si niečo ozrejmiť. Okrem toho sa pracovníci centra venujú deťom aj počas prázdnin.

Poslali ste sms?

Vymýšľajú spolu rôzne aktivity a zmysluplne trávia čas. Krúžky vedú skúsení lektori, ktorí záujemcov vedú k objavovaniu nepoznaného a hlavne k chuti niečo nové sa naučiť. Tiptopáci ponúkajú tanečné, športové, divadelné, spevácke krúžky a niektoré sú aj technického zamerania.

Práve jeden z nich vedie budúca učiteľka geografie a informatiky Iveta Csicsolová, ktorá v šalianskom CVČ vedie krúžky robotiky, programovania, digitálnych technológií a geografie. Keďže deti táto oblasť veľmi zaujíma, rozhodla sa za podpory vedenia centra, zapojiť do súťaže o finančnú výhru, ktorú vyhlásila banková spoločnosť. Súťaž prebehla formou hlasovania a za projekt Detský svet vedy a techniky ste mohli poslať sms aj vy.

Vzbudia záujem

Podstatou projektu bol vznik nového centra, kam by mohli chodievať aj milovníci moderných technológií, pochádzajúci z nepriaznivých sociálnych pomerov.

Ako uvádza vyhlasovateľ súťaže na svojom webe, „hlavným cieľom projektu je vzbudenie záujmu detí a mládeže o vedu a techniku, o moderné digitálne technológie a robotiku vo voľnom čase. Vybudovanie Detského sveta vedy a techniky s odbornými klubovňami so zameraním na vedecko-technické aktivity, čím sa skvalitní úroveň vzdelávania v oblasti vedy a techniky v záujmových útvaroch a klubovej činnosti pod vedením nášho hrdinu – Ivetky Csicsolovej. Prínosom bude dostupnosť moderných digitálnych technológií aj pre deti a mládež zo sociálne znevýhodneného prostredia a podpora študentov pri profesionálnej orientácii a výbere škôl s technickým odborným zameraním. Hrdina projektu bude odborným garantom a realizátorom projektu.“

Získali grant

Projekt Ivety Csicsolovej podporila široká verejnosť a so ziskom 4114 hlasov získal sľúbený grant vo výške 8000 eur. Okrem toho je projekt najlepším v rámci Nitrianskeho kraja. Po radostnej správe budú môcť v Centre voľného času v Šali zriadiť kvalitné centrum vedy a techniky a podporiť v deťoch a mládeži chuť poznávať. „Veľmi ďakujeme všetkým, ktorí nám pomohli získať výhru. Bolo to veľmi napínavé do poslednej chvíle. Každý jeden hlas veľmi pomohol a zavážil,“ reaguje hlava podporeného projektu Ivetka.

Radosť z úspechu neskrýva ani riaditeľ CVČ Tip – Top v Šali Michal Malárik. K mimoriadnej udalosti nášmu portálu povedal: “Veľmi sa tešíme. Veríme, že sa nám podarí naše plány zrealizovať. V apríli 2019 začneme s nákupom potrebného vybavenia a počas letných prázdnin by sme chceli miestnosť, možno aj viac miestností, pripraviť na nové centrum vedy a techniky."

Októbrové otvorenie

Ako nám riaditeľ Michal Malárik prezradil, všetky práce by chceli stihnúť do začatia krúžkovej činnosti. V prvý októbrový deň by chceli nové priestory slávnostne otvoriť.

Pozrite si fotografie z tvorivých dielní šalianskej mládeže v KS Večierka.

Foto: ilustračné

Šalianski žiaci tvorili: Vyskúšali si prácu s horúcim voskom
11
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM