Zlatica Gregorová Kultúra

Šalianski študenti ukázali, čo vedia: Konala sa ich obľúbená súťaž, FOTO

Malí aj starší žiaci základných škôl v našom meste majú v dušiach parádne zážitky. O tie sa im postarali organizátori súťaže Ukáž, čo vieš!

Ilustračný obrázok k článku Šalianski študenti ukázali, čo vedia: Konala sa ich obľúbená súťaž, FOTO
Foto: Zlatica Gregorová

Druhý ročník podujatia usporiadalo Mesto Šaľa a Mestské kultúrne stredisko. Interaktívna súťaž sa konala 27. marca 2018 v útrobách Mestskej športovej haly v Šali. Účastníci si prišli opäť preveriť, ako sú na tom s vedomosťami z oblasti histórie nášho mesta a vyskúšali si aj športovú zdatnosť.

Zapriali im šťastie

Osemčlenné družstvá zostavené zo žiakov na začiatku podujatia privítal vedúci Mestského kultúrneho strediska František Botka. Prítomným poprial veľa úspechov a dobrú zábavu. Študentskej obci sa prihovorila aj vedúca Spoločného školského úradu v Šali Erika Velasquezová, ktorá povzbudila súťažiacich k skvelým výkonom. Otvorenia podujatia sa zúčastnila aj prednostka Mestského úradu v Šali Jana Nitrayová. Prednostka taktiež zapriala súťažiacim príjemné zážitky a veľa šťastia pri plnení úloh.

Päť kôl

Palubovka športovej haly tak opäť ožila. Súťažné tímy po pripomenutí pravidiel išli na to. Tento ročník bol, podobne ako predošlý, rozdelený do jednotlivých tematických kôl. Prvé kolo tvorili vedomostné otázky, ktorými sprevádzala kultúrna referentka MsKS Alexandra Szabová. Druhé kolo bolo športové. Tu sa mohli súťažiaci prejaviť v praxi. Predstavili sa tu totiž členovia šalianskeho Taekwondo klubu, ktorí predviedli svoje umenie.

Do tanca vyzvali aj súťažiacich a tí sa snažili svojou šikovnosťou nazbierať pre svoj tím čo najviac bodov. Tretie kolo bolo opäť vedomostné, zatiaľ čo vo štvrtom kole už na žiakov čakal tanec, kde bol hlavným bodom záujmu folklór. Posledné, piate kolo patrilo spevu. Tu sa súťažiaci prejavili, ako vedia narábať s hlasom a prítomných potešili svojimi vystúpeniami. Už po prvom kole bolo jasné, že najviac sa darilo žiakom zo ZŠ J. C. Hronského, ZŠ Ľ. Štúra a zahanbiť sa nedali ani gymnazisti.

Vzájomná komunikácia

Odborná porota dohliadala na súťažiacich v zložení: vedúci MsKS Šaľa František Botka, vedúca SŠÚ Šaľa Erika Velasquezová a kultúrna referentka KS Večierka Katarína Gáborová. Po každom kole nasledovalo vyhodnotenie víťazov a ohromujúci potlesk publika. Študentská obec tak opäť mala možnosť sa stretnúť a najmä vzájomne komunikovať.

FOTO. Šalianski študenti ukázali, čo vedia: Konala sa ich obľúbená súťaž
40
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM