Zlatica Gregorová Správy

Šalianski škôlkari zažili veľa: Vlani sa im podarili viaceré projekty

Materská škola je druhým domov pre najmenšie deti. Spoločne absolvujú aj množstvo záujmových činností, dôležitých pre ich ďalší vývoj.

Ilustračný obrázok k článku Šalianski škôlkari zažili veľa: Vlani sa im podarili viaceré projekty
Foto: Zlatica Gregorová

Šalianske materské školy má pod palcom Spoločný školský úrad. Jeho pracovníčky vedia, čo ktoré vzdelávacie inštitúcie potrebujú a čo plánujú vedenia s pedagógmi počas školského roku. O tom, čo je nové v školskej oblasti sa dozvedeli aj členovia Komisie školstva pri MsZ v Šali. A keďže schôdza komisie sa konala začiatkom tohto roka, spoločne zhodnotili uplynulé obdobie.

Spolupráca na projektoch

Aktívnou pomocou pedagógom a deťom sa i vlani zaoberalo Centrum pedagogicko – psychologického poradenstva a prevencie v Šali /CPPPaP/. Je psychologickou poradňou, ktorá poskytuje služby deťom, ktoré to potrebujú a netýka sa len detí zdravotne postihnutých. Podľa zápisu z rokovania členov komisie i v roku 2017 participovalo centrum na spoločných projektoch.

Počas januárového zasadnutia Komisie školstva pri MsZ v Šali o projektoch Informovala vedúca sekcie MŠ, Danka Molnárová. Uviedla, že CPPPaP pokračovalo v realizácii projektov v MŠ Okružná projektom „Sladkosti závislosťou“,  v MŠ Družstevná to bol projekt „Tešíme sa do školy“ a v MŠ Budovateľská išlo o projekt „Kto som, čo viem a čo mám rád". V MŠ P. J. Šafárika to boli projekty „Kto som, čo viem a čo mám rád" a „Eľkonin“. Pre zákonných zástupcov detí uskutočnilo prednášky v materských školách na tému „Pripravenosť detí na vstup do základnej školy".

Obľúbení policajti

Materské a základné školy často spolupracujú. Nielen v našom meste sa organizujú podujatia, ktorých sa recipročne zúčastňujú škôlkari aj školáci. Deti navštevujú prvácke triedy, aby zistili na vlastné oči, ako to v takej základke vyzerá. Obľúbené medzi škôlkarmi sú napríklad aj rôzne besedy. Aj v našom okrese si veľkú pozornosť odniesli práve uniformovaní dopravní či mestskí policajti.

I v zostávajúcom polroku aktuálneho školského roka majú škôlkári v pláne mnoho zaujímavých aktivít a ďalších hodnotných projektov. Iste sa okrem iného dobre zabavia na fašiangových karnevaloch a v máji nezabudnú potešiť svoje mamičky drobným darčekom. Aby sa už v júli rozbehli za prázdninovými zážitkami.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM