Zlatica Gregorová Hádzaná

Šalianski hádzanári majú nové posily: Tím doplnia štyria hráči

Hádzanársky klub HKM Šaľa má po sezóne a tak je čas naberať nové sily. Začiatok hráčskeho maratónu ich čaká po letnej prestávke i s novými kolegami.

Ilustračný obrázok k článku Šalianski hádzanári majú nové posily: Tím doplnia štyria hráči
Zdroj: TASR

Do prvého zápasu novej sezóny hráči vstúpia už 1. septembra 2018 a to v dueli s tímom TJ Slovan Modra. Vedenie klubu sa stará i o to, aby získal kvalitné posily, ktoré pomôžu získať ešte lepšie výsledky. Šalianski hádzanári privítali najnovšie štyri posily. O koho ide?

Šaliansky rodák

Podľa aktuálnych informácií, ktoré zverejnil klub HKM Šaľa, si v novej sezóne šaliansky dres oblečie rodák z nášho mesta – slovenský reprezentant Andrej Petro.Tento 32-ročný urastený pivot si naposledy obliekol šaliansky dres v dorasteneckej kategórii vo svojich 18-tichrokoch. Andrej naposledy pôsobil v maďarskom prvoligovom klube SBS Eger-Eszterházy a okrem maďarskej ligy si vyskúšal pôsobenie aj v ďalších popredných európskych ligách. Hrával vo francúzskom US Ivry Handball, švajčiarskom Kadetten Schaffhausen, nemeckom druholigovom DHC Rheinland Dormagen, maďarskom Kecskeméti KSE. Na slovensku pôsobil v Tatrane Prešov, ŠKP Bratislava a počas celej jeho kariéry je aj neodmysliteľnou súčasťou reprezentačných výberov SR,“ uvádza HKM Šaľa.

K ďalším kádrom, ktoré sa postavia za šaliansky tím bude patriť 27 – ročný Novozámčan Gabriel Hricišon, pôvodom z Košíc. Gabriel Hricišon, podľa HKM Šaľa, pôsobil okrem Košíc aj v českej Karvinej a pred nástupom do Šale hral za Nové Zámky. „Vďaka svojim dobrým výkonom sa objavil aj vo výbere olympijského tímu SR a v širšej nominácii reprezentácie SR.V uplynulej sezóne zaznamenal v Slovnaft Handball Extralige v drese Nových Zámkov 118 gólov v 27 zápasoch. Ďalším veľkým pozitívom je, že môže nastupovať na pravom krídle aj pravej spojke,“ informuje HKM Šaľa.

Ukrajinská posila

Do šalianskeho tímu pribudne aj zahraničná posila a to rovno z Ukrajiny. Stredná spojka Ivan Tymoshchuk je 23 – ročný hráč, ktorý do Šale taktiež prichádza z Nových Zámkov. „Tam prestúpil z tureckého Trabzonsporu v novembri 2017. V drese Nových Zámkov nastúpil na 10 zápasov, v ktorých zaznamenal 39 gólov a následne ho do konca sezóny vyradilo z hry zranenie,“ uvádza HKM Šaľa.

Štvoricu zatiaľ uzatvára ľavé krídlo Stanislav Pliasun. Mladý, len 22 – ročný hádzanár prichádza do šalianskeho klubu z CSKA Kyjev. Ako informuje HKM Šaľa, hráč bol súčasťou juniorských reprezentačných výberov Ukrajiny.

V najvyššej súťaži

V uplynulej sezóne nastúpil v ukrajinskej najvyššej súťaži v drese kyjevského CSKA na 21 zápasov, v ktorých zaznamenal 131 gólov. O tom, že bude pre nás dobrou voľbou nás presvedčil aj na skúške, ktorú absolvoval v našom tíme v apríli,“ uvádza HKM Šaľa.

FOTO: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM