Zlatica Gregorová Hádzaná

Šalianski hádzanári doma zvíťazili: Poradili si s Prešovčanmi

Počas víkendu sa odohralo pokračovanie súťaže Slovnaft Handball extraliga. Nastúpili proti sebe hráči zo Šale, ktorí hostili Tatran.

Ilustračný obrázok k článku Šalianski hádzanári doma zvíťazili: Poradili si s Prešovčanmi
Zdroj: TASR

Našim hráčom sa poradil husársky kúsok. Do zápasu vstúpili s odhodlaním vyhrať, čo sa im aj nakoniec podarilo. Zdolali súpera, ktorý iste neveril v nepriaznivý koniec zápasu. Prešovčania tak prehrali prvý raz a to s našimi šalianskymi hráčmi.

Postarali sa o prekvapenie

V sobotu 27. januára 2018 sa naši hádzanári postarali divákom o pekný súboj a nakoniec vyprevadili súperov gólmi do ich brány. „Nečakaný výsledok sa zrodil v Šali, kde domáci HKM zdolal doterajšieho suveréna na domácej scéne Tatran Prešov 29:27 (15:11) a pripravil mu prvú prehru v aktuálnom ročníku. Na reprízu lanského finále play-off si našlo do šalianskej Mestskej športovej haly cestu 650 divákov. Tí videli v úvode tri prešovské góly v rýchlom slede. Domáci sa v 8. min ujali vedenia 5:4 a od tohto okamihu až na tri krátke výnimky (8:8, 25:25, 26:26) boli vždy gólovo pred súperom. Dôležitý moment nastal v 57. min. Prešovčan Jakub Hrstka mohol vyrovnať z pokutového hodu na 27:27, ale neuspel a vzápätí najlepší strelci HKM Vladimír Guzy (8) a František Šulc (10) spečatili víťazstvo tímu trénera Jána Kolesára,“ komentoval priebeh zápasu SZH.

HKM Šaľa - Tatran Prešov 29:27 (15:11)

Najviac gólov dali: Šulc 10/1, Guzy 8/1, Polakovič, Dudáš po 3 – Číp 7, Hrstka 6/1, Butorac 4

Rozhodovali: Beňo, Bednár

Bilancia vylúčení: 3:4, 7 m

Pokutové hody: 2/2 – 2/1

Zápas sledovalo 650 divákov.

Hádzanárska súťaž bude pokračovať ďalším zápasom 3. februára 2018 o 18.00 hod. stretnutím tímov MŠK Považská Bystrica a HKM Šaľa v Považskej Bystrici.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM