Zlatica Gregorová Rôzne

Šalianskej ZUŠ-ke sa darí: Vďaka skvelému nápadu v meste vzniká miešaný zbor

Základná umelecká škola ponúka zaujímavé odbory. Možno v nich naplno rozvinúť svoj talent.

Ilustračný obrázok k článku Šalianskej ZUŠ-ke sa darí: Vďaka skvelému nápadu v meste vzniká miešaný zbor
6
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová

Záujemcovia sa môžu prihlásiť do výtvarného, hudobného, literárno-dramatického aj tanečného odboru. Po absolvovaní prijímacích skúšok, žiaci navštevujú školu podľa výberu.

Kvalitné vzdelanie

Talentovaní žiaci môžu chodiť do budovy na Hlavnej ulici, aj do pobočky v mestskej časti Veča. Ich učitelia im plánujú rozvíjať nadanie. „Našim cieľom je ponúkať kvalitné umelecké vzdelávanie, preto rozširujeme ponuku študijných zameraní. Po zriadení počítačovej učebne sme od septembra otvorili počítačovú grafiku vo výtvarnom odbore,“ uviedla pre náš portál riaditeľka ZUŠ Šaľa Nora Valentínová.

Veľký záujem

Pre tanečný odbor prijali novú posilu a tak je teraz obohatený o klasický a moderný balet, hip-hop a ľudový tanec. Tanečné priestory vytvorili v malej telocvični základnej školy vo Veči. „Pre veľký záujem o tanečné umenie nám ďalšie priestory v meste poskytuje CVČ a MsKS. O umelecké štúdium je stále veľký záujem, posilnili sme sláčikové oddelenie o violu, violončelo, záujem sa zvýšil  o elektrickú a basovú gitaru, bicie nástroje. Klávesový akordeón plánujeme doplniť o gombíkový,“ informovala riaditeľka.

I keď žiakov veľmi baví hra na klavíri a spev, najväčší prírastok žiakov v tomto školskom roku zaznamenali práve v tanečnom odbore. Baletky zo základnej umeleckej školy už vystúpili na benefičnom koncerte školy a predstavili svoje umenie aj rodičom.

Prezentácie

„Máme zostavený plán umeleckých vystúpení a výstav počas celého školského roka. Naši žiaci prezentujú svoje umenie na interných a tematických koncertoch školy, na spoločných projektoch všetkých umeleckých odborov, vystupujú na mestských podujatiach. Na regionálnych a celoslovenských súťažiach dosahujú popredné umiestnenia,“ potvrdila Nora Valentínová.

Miešaný zbor

Najnovšou ich iniciatívou je vytvorenie ,,Mestského miešaného speváckeho zboru“. Ten, podľa riaditeľky, v našom meste chýba. Preto radi prijmú šikovných umelcov do svojich radov. „Každý utorok od 18.00 do 20.00 hod. pozývame všetkých záujemcov zo Šale a okolia o zborový spev do divadelnej sály v budove ZUŠ na Hlavnej ulici,“ doplnila riaditeľka šalianskej ZUŠ-ky.

Foto: ilustračné

Vo fotogalérii uvidíte zábery z diel šalianskych učiteľov umeleckej školy.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a budete mať vždy zabezpečený čerstvý prísun informácií zo Šale a okolia.

Šaliansku radnicu zdobia zaujímavé diela: Autormi sú učitelia zo Zušky, FOTO
6
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM