Zlatica Gregorová Samospráva

Šalianske školy s novým vedením: Riaditelia si prevzali menovacie dekréty, FOTO

Triedy v základných školách stíchli. Po letných prázdninách sa do nich opäť vrátia oddýchnutí žiaci.

Ilustračný obrázok k článku Šalianske školy s novým vedením: Riaditelia si prevzali menovacie dekréty, FOTO
4
Galéria
Zdroj: Mesto Šaľa

V našom meste máme 9 materských škôl, 6 základných škôl a Centrum voľného času, Základnú umeleckú školu v Šali a vo Veči. Každá vzdelávacia inštitúcia má na čele svojho riaditeľa či riaditeľku. Pod palcom má celý učiteľský zbor, podieľa sa na vyučovaní a najmä riadi chod školy. Taktiež ju aj reprezentuje na školeniach či seminároch a vytvára čo najlepšie podmienky pre žiakov aj pedagógov. Niektorí riaditelia sú na svojich postoch krátko, iní sa tejto práci venujú dlhé roky.

Stálice aj novinky

V Šali nastal čas, že sa niektoré stoličky uvoľnili a bolo potrebné urobiť nový výber na riadiaci post. Vedúci pracovníci školských zariadení boli vymenení, v ďalších kolegovia aj žiaci spoznajú opäť známe tváre. Nedávno sa v kancelárii primátora mesta Šaľa stretli títo kandidáti, aby si prebrali menovacie dekréty.

Pokračujú ďalej

Dokumenty im odovzdal primátor Šale Jozef Belický, viceprimátorka Šale Danica Lehocká a vedúca Spoločného školského úradu v Šali Erika Velazquézová. Na ďalšie päť ročné obdobie obhájila svoju funkciu riaditeľka MŠ Hollého – Irena Vargová, na čele MŠ Budovateľská bude Eva Reháková a CVČ Tip Top opäť povedie Michal Malárik.

„Zmeny na postoch riaditeľov nastali na ZŠ J. C. Hronského, kde funkciu riaditeľky bude zastávať Katarína Grznárová, na ZŠ Ľ. Štúra Eva Aláčová a riaditeľkou ZUŠ sa stala Nora Valentínová,“ uviedla hovorkyňa Mesta Šaľa Dajana Hanesová.

Šalianske školy s novým vedením: Riaditelia dostali dekréty, FOTO
4
Galéria
Zdroj: Mesto Šaľa
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM