Zlatica Gregorová Kultúra

Šalianske mamy majú veľa plánov: Príde Mikuláš a bude aj jedličková slávnosť

Materské centrum je súčasťou diania v našom meste už dlho. Jeho členky sa zapájajú do rôznych aktivít a sami vymýšľajú, čím by potešili.

Ilustračný obrázok k článku Šalianske mamy majú veľa plánov: Príde Mikuláš a bude aj jedličková slávnosť
Foto: Zlatica Gregorová

Ešte počas novembra sa členky Materského centra Mamy mamám rozhodli spoločne si upraviť pôvodné priestory. Zvolali pomocníkov a zorganizovali akciu. „Mali sme veľkú brigádu. Počas nej sa nám podarilo zrenovovať kuchynku, trochu sme upravili aj našu herňu a práve teraz nám opravujú stenu, takže to tam máme vynovené a krajšie,“ ozrejmila nám Martina Eleková z MC Mamy mamám.

Neľútostní lupiči

Radosť z vynovených priestorov im však dlho nevydržala. Bohužiaľ sa ich centrum, ktoré s láskou vybudovali a slúži mamám aj ich detičkám, stalo terčom zlodejov. Ako nám Martina so smútkom dodala, „vzali nám aj to málo, čo sme mali“. Napriek tomu, že ich bezcitní zlodeji pripravili o peniaze, určené na darčeky pre deti, nevzdávajú sa a usilovne sa pripravujú na advent aj príchod sv. Mikuláša. A na čo sa môžete tešiť? „Tento týždeň vyrábame adventné vence, ktoré budeme v nedeľu predávať pred šalianskym kostolom od 7:30 do 10:00 hod. Každý, kto by nám chcel pomôcť, je vítaný,“ hovorí Martina Eleková.

V utorok 4. decembra budú mať besedu s fyzioterapeutkou Barborou a na druhý deň tu odprezentujú prírodnú kozmetiku. Čo poteší najviac všetky decká? No, predsa Mikuláš. Podľa slov Martiny Elekovej, príde presne 6. decembra 2017 a to hneď na dvakrát, o 10.00 to bude Mikuláš pre najmenších a kvôli tým starším deťom príde opäť o 16.00 hod. Hneď na druhý deň sa budú môcť deti opäť zabaviť a to v Montesorri herničke. V utorok 12. decembra 2017 môžete navštíviť prednášku o liečivých bylinkách, na ktorej sa dozviete, ako s nimi naložiť, aby vám čo najviac prospeli.

V stredu 13. decembra 2017 sa od 16.00 hod. budete môcť realizovať v tvorivých dielničkách s Jankou. Veľkým podujatím bude Hand made trh. „Ide o trh výrobkov, čo vyrábajú mamičky a môžu si ich k nám prísť predávať a ostatní tu môžu nakúpiť tieto vianočné darčeky,“ povedala Martina Eleková z Mc Mamy mamám.

Posledným tohtoročným podujatím šalianskych mám bude Jedličková slávnosť. Tá sa bude konať 20. decembra 2017 o 15.30 hod. Zostávajúce dni do konca roka oslávia členky centra v kruhu svojich najbližších, aby sa v novom roku opäť s radosťou vrhli do ďalších aktivít.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM