Zlatica Gregorová Kultúra

Šalianske mamy majú nové vedenie: Ako hodnotia svoju činnosť a čo chystajú?

Nielen vedenie Mládežníckeho parlamentu v Šali prešlo menším zemetrasením. Aj v Materskom centre Mamy mamám nastali isté zmeny.

Ilustračný obrázok k článku Šalianske mamy majú nové vedenie: Ako hodnotia svoju činnosť a čo chystajú?
Foto: Zlatica Gregorová

Čo sa im napriek tomu podarilo a ako hodnotia končiaci sa rok 2018?

Novinky

Život prináša rôzne situácie, ktoré nie sme vždy ochotní tolerovať, napriek tomu sa stávajú. Iné nám zase donesú potrebnú zmenu. Materské centrum Mamy mamám v Šali svoju činnosť vykonáva nejeden rok. Po čase sa vymenilo či pribudlo niekoľko členiek – mamičiek a momentálne fungujú po novom. Podľa slov Martiny Elekovej z MC Mamy mamám v Šali ho prežili spokojne a podľa plánov a ako tvrdí: „Tento rok bol pre nás vlastne prvý úplne v našej réžii, teda po odchode starého vedenia. Myslím, že ho môžme hodnotiť veľmi pozitívne.“

Letná rekonštrukcia

Počas roka pripravujú členky centra rôzne podujatia. Či už sú to tvorivé dielne, kde si deti s mamičkami môžu vyrobiť rôzne zaujímavé predmety, alebo aj karnevaly, opekačky, Halloween, oslavy Mikuláša, Vianoc, a pod. Dali sa aj na celkom náročné organizovanie festivalu Rodina s láskou, ktorý úspešne štartoval už 2. rok. Čo ešte majú za sebou? „V lete prebehla rekonštrukcia nášho materského centra, kde nám Mesto Šaľa vymenilo okná a aby to bolo kompletné, tak sme si my vlastnoručne vynovili steny a podlahy. Je to tam teraz úplne mäkučké, svetlé a príjemné,“ prezradila Martina.

Počas voňavého mája usporiadali opäť veľké podujatie Míľa pre mamu, ktorá sa po prvýkrát uskutočnila v centrálnej mestskej zóne. Ako dodala Martina Eleková, výber tohto miesta potešil organizátorov i návštevníkov a tak by budúcoročnú míľu chceli zorganizovať práve tam. „V októbri to bol 2. ročník Festivalu rodina s láskou, ktorý bol tentokrát s finančnou podporou mesta Šaľa a dopadol takisto ako Míľa pre mamu na výbornú,“ povedala Martina. Tieto akcie plánujú aj v roku 2019, môžete sa na ne tešiť už teraz.

Zaslúžený oddych

„Okrem toho je centrum každý deň otvorené pre mamičky, oteckov či babičky s deťmi, každý týždeň pripravujeme tvorivé dielničky, tanečné aktivity či nemčinu. Počas vianočných sviatkov bude centrum zatvorené od 22. 12. 2018 do 6.1. 2019. Tešíme sa na vás v Novom roku a prajeme krásne sviatky a šťastný Nový rok plný spokojnosti všetkým :-),“ dodala na záver Martina Eleková z MC Mamy mamám v Šali.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM