Zlatica Gregorová Samospráva

Šalianske krízové centrum oslavovalo: Štedrá večera ako sa patrí

Svoju prevádzku neprerušili ani počas uplynulých vianočných sviatkov. I v tomto období pomáhajú tým, ktorí to potrebujú.

Ilustračný obrázok k článku Šalianske krízové centrum oslavovalo: Štedrá večera ako sa patrí
Zdroj: Mesto Šaľa

Opäť aj tento rok si spoločne vyzdobili vianočný stromček. Ten podľa informácií hovorkyne Mesta Šaľa, Eriky Kollerovej, daroval šaliansky umelec Andrej Csillag. O ozdoby sa už postarali vďační Šaľania. A nielen o tie. Pred sviatkami sa tu zastavilo viacero z nich, aby svojou ochotou potešili klientov zariadení dobrotami alebo aj ovocím.

Zachovávajú tradície

Tak, ako aj vlani i tento rok čakala klientov centra tradičná oslava štedrého večera s oplátkami, medom a cesnakom, rybou a šalátom. Oslava prebiehala deň pred Štedrým dňom 23. decembra 2017. Samozrejme nechýbali ani sladkosti v podobe vianočných koláčov, aby oslava mala ten správny šmrnc. Oproti klasickému menu, ktoré tvorí štedrovečernú hostinu, jedinou výnimkou v tomto zariadení je prípitok bez alkoholu. Slávnostná večera sa začala príhovorom vedúceho Petra Gomboša a pokračovala hodovaním a príjemnými rozhovormi tridsiatich stolovníkov.

Spoločné chvíle

I takýmto spôsobom chcú pracovníci Krízového centra, Nocľahárne aj Útulku poskytnúť klientom pocit spolupatričnosti a pokoja v ich neľahkej životnej situácii.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM