Zlatica Gregorová Rôzne

Šalianske ihriská rastú ako z vody: Počas leta ich deti naplno využijú, FOTO

Mládeži sa naskytnú nové možnosti na športové či relaxačné vyžitie. V mestskej časti Veča aj v Šali vznikajú multifunkčné plochy.

Ilustračný obrázok k článku Šalianske ihriská rastú ako z vody: Počas leta ich deti naplno využijú, FOTO
9
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová

Podporiť rozvoj sídlisk a najmä voľnočasové aktivity najmenších obyvateľov mesta sa rozhodla aj naša radnica. Na ulici 8. mája v Šali by už o pár dní mohlo dôjsť k ukončeniu výstavby multifunkčnej hracej plochy. Neďaleko materskej školy a bytoviek budú mať záujemcovia možnosť, zahrať si rôzne loptové hry alebo si vyplniť voľný čas akýmkoľvek iným športom. Poslúži im plocha, ktorá bude vybavená bránkami, umelým trávnikom a kvôli zvýšeniu bezpečnosti aj mantinelmi.

Pod dohľadom

Keďže ide o ihrisko pod holým nebom, mesto sa rozhodlo podporiť jeho bezpečnosť správcom, ktorý sa o neho bude starať. „Správca bude ráno ihrisko odomykať a večer zamykať. Dohliadať bude i na dodržiavanie čistoty a poriadku. Multifunkčné ihrisko bude označené aj tabuľou s prevádzkovým poriadkom. Mnohých športovcov a deti určite poteší jeho osvetlenie. Svoje schopnosti a záľuby tak budú môcť využiť aj po zotmení. V letnom čase bude ihrisko otvorené od 9.00 do 21.30 hod.,“ uviedla hovorkyňa Mesta Šaľa Dajana Hanesová.

Večiansky vnútroblok

Druhým relaxačným miestom bude večiansky vnútroblok na Cintorínskej ulici. Tu vzniká ďalšia hracia plocha s fit prvkami. Vzniká v rámci Európskeho fondu regionálneho rozvoja-Integrovaný regionálny operačný program– Zlepšenie kvality života v regiónoch s dôrazom na životné prostredie. Aj počas daždivých dní sa na výstavbe pracuje a vidieť možno už aj asfaltovú plochu.

S množstvom zelene

Podľa plánov šalianskej radnice, ani jedno ihrisko nezostane bez zelene. Stromy a kríky budú tvoriť zelenú stenu, ktorá odčlení hernú plochu od obytných domov. Zároveň vytvoria protihlukovú zábranu, ktorá utmlí prenikanie radostných výkrikov detí do domácností obyvateľov.

Vo Fotogalérii si môžete pozrieť aktuálne foto z výstavby ihriska vo večianskom vnútrobloku.

Šalianske ihriská rastú ako z vody: Počas leta ich deti naplno využijú, FOTO
9
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM