Zlatica Gregorová Hádzaná

Šalianske hádzanárky s vynoveným kádrom: Pribudlli hráčky Trepáčová s Obstovou

Hádzaná je obľúbeným športom, ktorý je spätý so Šaľou. Naši profesionáli v hre dosahujú kvalitné výsledky a sú účastníkmi vrcholových súťaží.

Ilustračný obrázok k článku Šalianske hádzanárky s vynoveným kádrom: Pribudlli hráčky Trepáčová s Obstovou
Zdroj: HK Slovan Duslo Šaľa

Ženy hrajú duely v rámci MOL Ligy a muži zase Slovak Handball extraligu. Zápasy sa konajú doma, v Mestskej športovej hale alebo tímy cestujú k súperom. Nedávno medzi mužov – hádzanárov pribudlo niekoľko nových hráčov. Zapojili sa od hry a pomáhajú tímu svojim nasadením. Pred pár dňami aj ženské družstvo obohatila dvojica nových hráčok. Káder posilnila Zuzana Trepáčová aj Alžbeta Obstová.

Talentovaná spojka

Zuzana Trepáčová (roč. 2001) je mladou talentovanou pravou spojkou dorasteniek UDHK Nitra. Vďaka svojim výkonom sa jej vlani podarilo nominovať do reprezentačného kolektívu kadetiek Slovenska. Tím súťažil v poľskom meste Kieľce na Majstrovstvách sveta kadetov do 18 rokov. „Študentka nitrianskeho gymnázia presvedčila o svojom talente aj na svetovom šampionáte, keď sa stala najlepšou strelkyňou slovenského tímu, keď v siedmich medzištátnych dueloch strelila do sietí súperiek 43 gólov,“ informuje HK Slovan Duslo Šaľa na klubovej stránke. O šikovnosti Zuzany Trepáčovej sa mohli fanúšikovia šalianskej hádzanej presvedčiť počas duelu s DHK Veselí nad Moravou.

Druhou posilou do šalianskeho tímu je Alžbeta Obstová (roč.1998), taktiež mladá hráčka, ktorá bola hráčkou Bánoviec nad Bebravou. Ako informuje HK Slovan Duslo Šaľa, ide o šikovné ľavé krídlo, ktoré má na svojom konte 80 gólov v 25 zápasoch.

V drese Bánoviec

V prebiehajúcom ročníku MOL ligy 2018/2019 nastúpila v drese Bánoviec n/Bebravou vo všetkých 14 zápasoch, v ktorých zaznamenala 58 gólov. Naposledy sa Alžbeta Obstová predstavila v Šali v drese Bánoviec v 4. kole tohto ročníka, keď Duslo Šaľa vyhralo 30:21 a Obstová zaznamenala tri góly,“ uvádza klubový web HK Slovan Duslo Šaľa.

Náš ženský tím najbližšie privíta hráčky DHC Plzeň 16. februára 2019 o 18.00 hod. v Mestskej športovej hale v Šali.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM