Zlatica Gregorová Hádzaná

Šalianske hádzanárky favoritkami: Nezľakli sa ani českého majstra

Vďaka dobrému výkonu hráčok a posile v podobe hlasného povzbudzovania divákov sa dievčatá poľahky predrali cez mosteckú obranu.

Ilustračný obrázok k článku Šalianske hádzanárky favoritkami: Nezľakli sa ani českého majstra
Zdroj: TASR

Sobotňajším duelom potvrdili hráčky HK Duslo Šaľa svoju streleckú chuť. Už teraz ich svrbia dlane, aby v ďalšom zápase na českej pôde získali cenné body.

„Od začiatku sa pred výbornou atmosférou hral zápas na vysokej úrovni v skvelom tempe. Lepšie začali hostky, ktoré otvorili skóre vďaka gólom Szarkovej a Jeřábkovej (0:2). Šaľa však rýchlo zareagovala, a už v 11. minúte sa po góle výborne hrajúcej Bahýlovej dostala v zápase prvýkrát do vedenia (5:4). Postupne sa v šalianskej bráne rozchytala k výbornému výkonu gólmanka Krebs, ktorá pri absencii Haládikovej opäť odchytala celý zápas. V 1. polčase, ktorý skončil nerozhodne 13:13, sa darilo najmä bývalým hráčkam Dusla, Szarkovej s Mikulčík, ktoré vsietili až 8 gólov (Szarková 5, Mikulčík 3). V druhom polčase však domáci tréner Lukačín ušil znova taktiku na mieruBujnochová totálne odstavila z hry dovtedy najnebezpečnejšiu Szarkovú a Pócsiková si ustrážila a nenechala dýchať Mikulčík. Navyše, Duslo sa do zápasu poriadne obulo, pridalo na obrátkach a dôraze.  Svojou umnou hrou potvrdzovalo tohtoročnú skvelú formu,"informuje o priebehu zápasu klubový web.

HK Slovan Duslo Šaľa - DHK Baník Most 24:21 (13:13)

Najviac gólov dali: Klučková 6/4, Bahylová 5, Veselková 4 – Jeřábková, Szarková po 5, Kovářová 4

Rozhodovali: Budzák, Záhradník

Bilancia vylúčení: 3:3, 7 m

Pokutové hody: 4/4 – 2/1

Zápas sledovalo:700 divákov

Ako sa zápas pozdával trénerovi Michalovi Lukačínovi?:"Máme skalp českého majstra, čo je úžasné! Po dobrom výkone, keď sme so súperom stále držali krok a v závere sme ho napokon aj prevýšili, máme dôvod na radosť. Vďaka patrí dievčatám, ale i divákom, ktorí nás prišli povzbudzovať.“

Ďalšie stretnutie bude 10.03.2017 v O­lomoci. Zápas DHK Zora Olomouc – HK Slovan Duslo Šaľa sa začne o 18.00 hod.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM