Zlatica Gregorová Samospráva

Šalianske gymnázium opravia: Investujú viac ako 180-tisíc eur

Rekonštrukcie verejných budov pokračujú aj začiatkom tohto roka. Viacero objektov sa odeje do moderných fasádnych šiat a budú aj ekonomickejšie.

Ilustračný obrázok k článku Šalianske gymnázium opravia: Investujú viac ako 180-tisíc eur
Zdroj: TASR

Práve prebiehajúca rekonštrukcia budovy šalianskeho mestského úradu potrvá približne rok. Mesto ráta aj s opravami oboch domov kultúry, policajnej stanice a mnohých iných. A nezabúda sa ani na naše vzdelávacie inštitúcie. Aktuálne mesto predĺžilo viazanosť ponúk stavebných prác, ktoré by sa urobili na šalianskom gymnáziu.

Zabránia úniku tepla

„Zníženie energetickej náročnosti verejnej budovy – Gymnázium J.F. Šaľa“ sa týka budovy s dlhoročnou históriou. Po niekoľkých rokoch si teda žiada svoje. Potrebné je ju zrekonštruovať i vzhľadom na budúcu úsporu výdavkov na energie ako i kvôli príjemnejšiemu pobytu študentov a pedagógov.

Dotáciu nezískali

Podľa dostupných informácií stavebné práce budú pozostávať zo zateplenia budovy, strechy, výmeny okien a dverí, renovácie vykurovacieho systému ako aj elektroinštalácií. Projekt je súčasťou Operačného programu Kvalita životného prostredia. Verejný obstarávateľ v rámci neho odoslal žiadosť o Nenávratný finančný príspevok. Keďže podľa najnovších informácií sa financie vo forme NFP nepodarilo získať, na financovanie opravy gymnázia, využijú ďalšie dostupné možnosti.

Celková predpokladaná suma zákazky predstavuje 180 081,79 eur bez DPH. Ako uviedol Úrad pre verejné obstarávanie, „nakoľko verejný obstarávateľ stále nevyhodnotil ponuky a nepodpísal zmluvu, predlžuje lehotu viazanosti ponúk z 31.01.2018 na 31.12.2018.“

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM