Zlatica Gregorová Kultúra

Šalianska ZUŠ-ka vyjde do ulíc: Mestom sa rozozvučia slastné tóny

Zamestnanci so žiakmi tejto školy chystajú netradičnú akciu, prvú v jej histórii.

Ilustračný obrázok k článku Šalianska ZUŠ-ka vyjde do ulíc: Mestom sa rozozvučia slastné tóny
Foto: Zlatica Gregorová

Učitelia i žiaci sa rozhodli verejne prezentovať svoju činnosť. A vyjdú von zo svojich priestorov…Po­dujatie ZUŠ – ka v uliciach mesta sa uskutoční už v najbližší pondelok.

Popoludní, 22. mája 2017 od 15. 00 – 17.00 hodiny bude priestor pred šalianskym mestským úradom patriť umelcom. Vo verejnej prezentácii sa predstavia žiaci aj ich učitelia. Zástupkyňa Základnej umeleckej školy Nora Valentínová nám prezradila, že „namiesto Dňa otvorených dverí sme sa tentoraz rozhodli pre verejnú prezentáciu v priestore. Žiaci so svojimi učiteľmi budú predvádzať svoje umenie. Podujatie sa bude konať týždeň pred zápisom do našej umeleckej školy.“

Stretnete ich v uliciach mesta i na pešej zóne

Hlavným motívom, prečo sa žiaci s učiteľmi takto rozhodli je, aby mal každý možnosť spoznať činnosť jednotlivých odborov školy. Budú môcť vo väčšej miere ukázať obecenstvu, čo v nich je. Predstavia sa deti z hudobného, výtvarného, tanečného a literárno – dramatického odboru. „Na pešej zóne sa budú prezentovať klaviristi, gitaristi, akordéonisti, nebude chýbať komorná hra a ostatní sólisti. Diváci uvidia to, čo sa deti v našej škole naučili, “dodala zástupkyňa ZUŠ Nora Valentínová. Ako hovorí, ak podujatie bude mať úspech, iste ho zopakujú.

Kedy zapísať deti do umeleckej školy?

Zápis do Základnej umeleckej školy prebehne v termíne od 29. mája – 2. júna 2017 v priestoroch školy v čase od 13.- 17.00 hod. Do Hudobného a tanečného odboru uskutočnia zápis na Kukučínovej č. 27 a Výtvarný a záujemcov do Literárno – dramatického odboru budú zapisovať na Hlavnej ulici č. 22.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM