Zlatica Gregorová Samospráva

Šalianska škôlka žiari: Ruku k dielu priložil aj pomocník Dezider, FOTO

Čas letných prázdnin býva ideálny na oddych, najmä pre všetkých škôlkarov, žiakov i študentov. Nové sily naberú učitelia aj ostatní pracovníci.

Ilustračný obrázok k článku Šalianska škôlka žiari: Ruku k dielu priložil aj pomocník Dezider, FOTO
4
Galéria
Zdroj: MŠ 8. mája Šaľa

Okrem učiteľov sú v školách zamestnaní aj údržbári. Práve tí majú na mysli bežné či väčšie opravy. Najlepšie sa robia v čase, keď v budovách nikto nie je a možno sa im nerušene venovať, aby v septembri všetko voňalo novotou.

Pomocník

Aj šalianske školské budovy dávajú v tomto čase do poriadku. V Materskej škole na Ul. 8. mája sa už pustili do čistenia priestorov. Nezabudli tam ani na dôkladnú dezinfekciu hračiek a okolitého prostredia, aby bolo všetko tip – top. Pomáhajú nielen prevádzkoví pracovníci, ale aj jeden šikovný pán.

Z centra

„V materskej škôlke nezištne pomáha aj pán Dezider, ktorý je klientom Krízového centra v Šali. Na školskom dvore šmyrgľuje a natiera drevené preliezačky, ktoré je potrebné neustále obnovovať, pretože sú vystavené poveternostným vplyvom. Pomáha aj pri drobných úpravách a opravách, ktoré sú v MŠ potrebné,“ prezradila nášmu portálu Dajana Hanesová z Mestského úradu Šaľa.

Klienti Krízového centra v Šali sa často zapájajú do aktivít mesta. Tam, kde je to potrebné, ochotne pomôžu. K činnosti ich vedie vedúci zariadenia a šaliansky poslanec Peter Gomboš. Aj týmto spôsobom, svojim zverencom bez domova, vytvára šancu na to, aby sa čo najskôr mohli začleniť do bežného života. Nedávno čistili areál futbalového štadióna a pred pár dňami sa zase jeden z nich vybral pomáhať škôlkarom.

Napriek úrazu

Pán Dezider je po úraze a i napriek tomu prišiel do škôlky a robil, čo bolo potrebné. Len, aby sa deti aj personál mohli vrátiť do čistého prostredia. Riaditeľka MŠ 8. mája v Šali Žaneta Gužíková takúto pomoc víta a oceňuje.

Šalianska škôlka žiari: Ruku k dielu priložil aj pomocník Dezider, FOTO
4
Galéria
Zdroj: MŠ 8. mája Šaľa
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM