Zlatica Gregorová Samospráva

Šalianska radnica zafinancuje starostlivosť o zvieracích tulákov: Požiadajte o dotáciu

Mesto Šaľa zverejnilo výzvu, na základe ktorej môžu občania pre odchytené zvieratá získať príspevok. Stačí predložiť žiadosť.

Ilustračný obrázok k článku Šalianska radnica zafinancuje starostlivosť o zvieracích tulákov: Požiadajte o dotáciu
Zdroj: TASR

Starostlivosť o odchytené – zatúlané zvieratá zahŕňa aj veterinárne vyšetrenia, nákup krmiva a všetkých potrebných vecí, ktoré zviera potrebuje. To všetko stojí dosť peňazí a tak mesto práve preto ponúka možnosť získať vďaka dobrému projektu finančnú dotáciu.

Bezpečnosť

Radnica nedávno zverejnila Výzvu na predkladanie žiadosti o dotáciu pre oblasť zabezpečovania zdravých životných podmienok a bezpečnosti obyvateľov pri súčasnom zabezpečovaní ochrany zvierat. Ako Mesto Šaľa informuje, “cieľom podpory sú aktivity smerujúce k humánnemu zaobchádzaniu s s túlavými zvieratami odchytenými na území mesta, zabezpečenie ich veterinárneho ošetrenia a ich ďalšie umiestnenie v dočasnej, resp. trvalej starostlivosti v období roku 2018 a tým dosiahnutie bezpečnosti verejných priestranstiev bez túlavých zvierat.“

Dve tisícky

Finančné prostriedky dostane žiadateľ na základe kladného posúdenia žiadosti mestskými poslancami v Šali. Zohľadňovať sa bude formálna aj vecná stránka projektu, ako je jeho kvalita, finančná náročnosť, do akej miery sa na projekte bude zúčastňovať žiadateľ a aj ako pomôže zatúlaným zvieratám v našom meste. Ako mesto informuje, na rok 2018 je celková výška dotácie 2000 eur.

Žiadateľ musí vyplniť formulár a v žiadosti uviesť svoje kontaktné údaje, stručný popis projektu, termín uskutočnenia, celkové náklady, výšku požadovanej dotácie, List vlastníctva alebo Nájomnú zmluvu, ak sa k požadovanej dotácii vzťahujú stavebné úpravy alebo zmena stavby. Taktiež je potrebné doložiť Súhlas so spracovaním osobných údajov a Čestné vyhlásenie o pravdivosti uvedených údajov. Potrebný je aj Výpis z registra trestov (nie starší ako 3 mesiace).

Osobne, poštou, e – mailom

Podľa informácií zo šalianskej radnice budú kontaktovať iba úspešných žiadateľov. Žiadosť o dotáciu predložte najneskôr do 3. septembra 2018 do podateľne Mestského úradu v Šali alebo poštou : MsÚ Šaľa, Ing. Edita Haládiková, Nám. sv. Trojice 7, 927 01 Šaľa, alebo e – mailom : haladikova@sala.sk.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM