Zlatica Gregorová Samospráva

Šalianska radnica zabezpečila odchyt psov: Kto prišiel s naj ponukou?

Štvornohí miláčikovia zvyknú zablúdiť tam, kde je veľmi ťažké ich nájsť. Zatúlanci sa často nevedia vrátiť domov a tak je rýchla pomoc na mieste.

Ilustračný obrázok k článku Šalianska radnica zabezpečila odchyt psov: Kto prišiel s naj ponukou?
Zdroj: OZ Zatúlané psíky Šaľa

V takýchto prípadoch primárne pomáhajú mestskí policajti, ale aj združenia, ktorým ich osud nie je ľahostajný. Ak majú svoje priestory, môžu sa psíkom plnohodnotne venovať.

Nakŕmia aj ošetria

Šalianska radnica nedávno vyhlásila Výzvu na prekladanie ponúk, ohľadom "Zabezpečovanie služieb v oblasti starostlivosti o odchytených psov na území mesta Šaľa“. Hľadali niekoho, kto psíkom poskytne dočasný servis a najmä sa o nich s láskou postará na území mesta. Okrem ich nakŕmenia sa často stáva aj to, že pri úniku z domovského prístavu psíci utŕžia aj rôzne poranenia. Tie si zapríčinia samy alebo sa dostanú do potýčok s ďalšími chlpáčmi. Vtedy ich treba aj veterinárne ošetriť.

Odborná opatera

Medzi požiadavky na vhodného uchádzača, ktorý by tieto služby zabezpečil, patrí predovšetkým kvalitná starostlivosť. Po odchyte mestskými policajtmi sú chlpatí tuláci umiestnení do mestských kotercov, policajti ďalej vhodné zariadenia informujú o potrebe odvozu.

Vedú evidenciu

Budúci poskytovateľ služieb by mal následne „zabezpečiť ich prevoz z mestských kotercov do svojho zariadenia, zabezpečiť vedenie úplnej a pravdivej evidencie psov podľa miesta a dátumu odchytu, resp. nálezu, pohlavia, plemena, veku (ak je možné zistiť, prípadne odhadnúť), čísla čipu a vykonaných ošetrení,“ uvádza sa vo Výzve. Svoju evidenciu o psích klientoch predloží obstarávateľovi raz mesačne. Poskytovateľ služieb pre odchyt psov musí vedieť zabezpečiť všetky potrebné veterinárne ošetrenia ako aj hygienu zvierat a pomôcť im včleniť sa do dočasného prostredia v útulku. Podľa možností ich čo najskôr vrátiť majiteľom alebo ich ponúknuť na adopciu.

O tom, kto predložil najkvalitnejšiu ponuku, rozhodovali kompetentní pred niekoľkými dňami. O odchytených psíkov sa bude starať OZ Zatúlané psíky Šaľa.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM