Zlatica Gregorová Samospráva

Šalianska radnica vyberie z uchádzačov: Kto odprace sneh z ciest a chodníkov?

Aktuálne jesenné počasie vôbec nepripomína dátum v kalendári. Ani sa však nenazdáme a začne sa zimná sezóna.

Ilustračný obrázok k článku Šalianska radnica vyberie z uchádzačov: Kto odprace sneh z ciest a chodníkov?
7
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová

K zime neodmysliteľne patrí mráz a sneh, ktorý zasype cesty aj chodníky. Tie sa môžu stať neprejazdnými a tak sa o ne kompetentní musia postarať.

S podmienkami

Aj v Šali mesto dbá o svoje úseky. V týchto dňoch Úrad pre verejné obstarávanie (UVO) zverejnil informáciu, že radnica hľadá nového dodávateľa na výkon zimnej údržby. Na tento účel zo svojej kasy vyčlenia pribl. 116 666 eur bez DPH.

I v prípade tejto zákazky platí, že spomedzi uchádzačov vyberú kompetentní toho, kto ponúkne služby za najnižšiu cenu. Zároveň však musí spĺňať súťažné podmienky.

Podľa zverejnených informácií bude mať nový dodávateľ zimnej údržby na starosti ručné práce aj odstraňovanie snehu pomocou mechanizmov a tiež aj posýpanie. K dispozícii bude mať približne 44 km miestnych komunikácií, autobusové zastávky, pribl. 60 km dlhé a 3 m široké chodníky aj verejné priestranstvá. Na chodníky aj cesty v Šali použijú soľ, piesok, drvinu alebo iný materiál, podľa potreby. Posypový materiál musí mať uskladnený uchádzač vo svojich priestoroch.

V pohotovosti

„Súčasťou požadovaných služieb je príprava zmesi posypového materiálu a jeho naloženie do posypových mechanizmov. Verejný obstarávateľ požaduje poskytovať služby s 24–hodinovou pohotovosťou pre zásah v zmysle Operačného plánu zimnej údržby,“ uvádza ÚVO.

V prípade nadmerného sneženia by mal nový dodávateľ sneh odpratať mimo zástavby v meste. Víťaza v radnici vyberú v priebehu novembra 2019.

V galérii uvidíte zábery z jesenných prác v Šali.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a budete mať vždy zabezpečený čerstvý prísun informácií zo Šale a okolia.

Foto: ilustračné

Slnečná jeseň praje prácam vonku: V Šali sadia zeleň a dopĺňajú ihriská, FOTO
7
Galéria
Zdroj: Mesto Šaľa
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM