Zlatica Gregorová Samospráva

Šalianska radnica víta podnety od občanov: Teraz sa zaoberajú výtlkmi aj dopravnými značkami, FOTO

Zimné mesiace sú typické chladným a mrazivým počasím. Milovníci snehu a s ním spojených radovánok v tom majú jasno.

Ilustračný obrázok k článku Šalianska radnica víta podnety od občanov: Teraz sa zaoberajú  výtlkmi aj dopravnými značkami, FOTO
10
Galéria
Zdroj: Veronika Jarošová

Horšie je to s účastníkmi cestnej premávky, ktorí často mávajú problémy. Kvôli vrtošivým poveternostným podmienkam sa stáva, že sa asfalt na viacerých miestach odlúpi a spôsobí väčší či menší kráter v ceste. Vylomené kusy z komunikácie vedia narobiť poriadnu paseku. Aj Šaľania si v týchto dňoch stihli všimnúť viacero miest, ozdobených výtlkmi.

Veľké výtlky

Veľkorozmerný výtlk sa vyskytol aj na odbočke z ulice SNP na Nešporovu. V tomto mieste ide o frekventovanú premávku. Vodiči tadiaľ jazdia k svojim bytovkám a aj k supermarketu a ďalším obchodným prevádzkam. V prípade, že sú oba pruhy obsadené, je ťažké takej jame sa vyhnúť. Mesto sa na podnet občanov aj vlastnej všímavosti podujalo priebežne diery zalátať.

Podnet pomôže

„V piatok 18. decembra 2019 sa nám podarilo opraviť aj výtlky väčších rozmerov. Ide o výtlk na Kráľovskej ulici a výtlk pri výjazde z Nešporovej na ulicu SNP, pri moste,“ uviedla hovorkyňa Mesta Šaľa Erika Kollerová a zároveň dodala, že práve vďaka občianskemu podnetu pracovníci mesta dávajú do parády poškodený poklop kanalizácie na Kvetnej ulici.

Okrem výtlkov, ktoré po ich vyrašení mesto podľa možností zaláta, sa kompetentní pracovníci zaoberajú aj dokladaním aj renováciou dopravných značiek, ktoré sú vďaka niektorým občanom alebo poveternostnými vplyvmi poškodené či premiestnené na iné miesta. Podľa slov Eriky Kollerovej už zamestnanci MsÚ Šaľa vyrovnali pokrivenú značku na Ul. Kpt. Jaroš a a od občanov získali aj ďalšie podnety ohľadom dopravných značiek. Aj tieto námety mesto vyrieši čo najskôr.

Zatúlaná značka

V meste sa stratila dopravná značka STOP pri železničnej stanici. „Zrejme sa stala obeťou vandalov. Zamestnanci úradu ju v piatok ráno umiestnili na svoje pôvodné miesto a päť je k službám vodičom,“ skonštatovala Erika Kollerová.

Šalianska radnica víta podnety od občanov: Teraz sa zaoberajú výtlkmi aj dopravn
10
Galéria
Zdroj: Veronika Jarošová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM