Zlatica Gregorová Samospráva

Šalianska radnica sa zapojí do výzvy: Chcú modernizovať detské jasle Lienka

Po oslave päťdesiatky sa mestské jasle budú modernizovať. Budú tomu však predchádzať papierovačky a pozitívna odozva na projekt.

Ilustračný obrázok k článku Šalianska radnica sa zapojí do výzvy: Chcú modernizovať detské jasle Lienka
Foto: Zlatica Gregorová

Jar tohto roka sa niesla v znamení parádneho jubilea. 24. apríla 2018 svoju päťdesiatku oslavovali Mestské jasle Lienka v Šali. Pracovníčka Mestského úradu Šaľa referentka – hlavná sociálna pracovníčka Margaréta Zozuľáková vtedy v priestoroch jaslí privítala hostí – primátora mesta Šaľa Jozefa Belického, prednostku MsÚ Šaľa Janu Nitrayovú, vedúcu kancelárie riaditeľa Úradu NSK Helenu Psotovú, riaditeľa Organizácie sociálnej starostlivosti mesta Šaľa Ľubora Gállu.

Okrúhle jubileum si vychutnala i prvá vedúca jaslí Žofia Valová a súčasná vedúca Andrea Kováčová s kolegyňami.

Príprava projektu

Primátor Šale Jozef Belický na oslave zdôraznil, že mesto je pripravené zapojiť sa v prípade zverejnenia výzvy ohľadom rekonštrukcie predškolského zariadenia. Mestské jasle už načali ďalšiu päťdesiatku a tak je načase opäť do nich investovať.

Jozef Belický v apríli tohto roka uviedol, že kompetentní pracovníci vopred pripravia projekt na modernizačné práce, aby sa mohlo začať ihneď po zisku pozitívnej odozvy na predložený projekt. Z ministerstva aktuálne vzišla Výzva na rekonštrukcie detských jaslí.

„V uplynulých dňoch Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR zverejnilo výzvu, v rámci ktorej podporí rozvoj služieb starostlivosti o deti do troch rokov veku dieťaťa na komunitnej úrovni,“ uviedla hovorkyňa Mesta Šaľa Erika Kollerová, ktorá dodala, že mesto bude na výzvu reagovať s tým, že ak získajú potrebné financie, chceli by ich využiť nielen na opravu exteriéru škôlky, ale aj na interiérové vybavenie.

Dve kolá

Ako Erika Kollerová uviedla na sala.sk, opäť pôjde o dvojkolový systém. Ten spočíva v tom, že mesto najskôr predloží svoj projektový zámer a na základe jeho hodnotenia následne môže žiadať o Nenávratný finančný príspevok. Do mestských jaslí by tak po rokoch zavial čerstvejší vzduch a poskytli by ešte väčší komfort najmenším Šaľanom aj ich učiteľkám.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM