Zlatica Gregorová Samospráva

Šalianska radnica sa usiluje o dotácie: Aké projekty uspeli a na ktoré treba počkať?

Aj v druhom polroku sa mesto zapájalo do výziev. Financie by ho mali pomôcť opraviť, zmodernizovať alebo iným spôsobom vylepšiť.

Ilustračný obrázok k článku Šalianska radnica sa usiluje o dotácie: Aké projekty uspeli a na ktoré treba počkať?
Foto: Zlatica Gregorová

Niektoré predsavzatia mestu vyšli, iné nie a ďalšie sa budú riešiť v budúcnosti. Ako aktuálne šalianska radnica stojí s projektmi?

Na kamery

Októbrové zastupiteľstvo v Šali prinieslo aj informácie o súčasnej situácii v oblasti zámerov. Jedným z nich je aj Prevencia kriminality v Šali 2019. Tá sa týka 6 statických a 2 otočných kamier pre potreby mesta. To sa o finančný príspevok vo výške 13 239 eur pokúšalo v marci tohto roka a to zapojením sa do Výzvy Rady vlády pre prevenciu kriminality pre rok 2019, Okresný úrad v Nitre. Podľa zverejnených informácií na sala.sk, projekt uspel a mesto získalo 9000 eur.

Modernizácia kurtov

V lete tohto roka radnica reagovala na ďalšiu výzvu, ktorú zverejnil Slovenský olympijský a športový výbor. Týkala sa modernizácie zastrešenia tenisových kurtov nafukovacou halou. Na tento účel mesto požiadalo o príspevok, ktorý sa týkal práve obnovy, rekonštrukcie a budovania športovej infraštruktúry. Mesto môže získať 74 575 eur. Projekt zatiaľ neuspel, podľa radnice však zostáva na čakacej listine pravdepodobne podporených projektov.

O zisk finančných prostriedkov, ktoré boli potrebné na dofinancovanie Multifunkčného ihriska na ZŠ s MŠ, Bernolákova 1, Šaľa požiadala radnica Nadáciu SPP. Ako informujú, žiadosť podali v septembri 2019 a uchádzali sa o zisk 10 000 eur. Po schválení nadáciou projekt uspel a mestu schválili požadovanú čiastku.

Večianskemu futbalu

Taktiež len nedávno sa mesto zapojilo do Výzvy Slovenského futbalového zväzu žiadosť o poskytnutie finančného príspevku z projektu SFZ „Podpora výstavby, rekonštrukcie a dobudovania futbalovej infraštruktúry v rokoch 2019 až 2021“. Tu sa uchádzalo o 16 717 eur, ktoré plánuje využiť na rekonštrukciu športového zázemia FK Veča. Žiadosť je v posudzovacom procese.

Šaliansky jarmok

Už teraz je potrebné myslieť dopredu a naplánovať budúcoročné aktivity. Na niektoré z nich sa ešte tento rok dajú získať finančné prostriedky. To je prípad Úrad Nitrianskeho samosprávneho kraja (ÚNSK), ktorý ponúka šancu, získať dotáciu na kultúru. Mesto Šaľa využilo príležitosť a žiada o dotáciu na Šaliansky jarmok-slávnosti 2020. ÚNSK by, v prípade schválenia žiadosti, mohlo na tento účel prspieť sumou 1700 eur. Žiadosť je taktiež v posudzovaní a na jej výsledok sa čaká.

Aj ďalšie dva projekty, ktoré sa uskutočnia v budúcom roku, čakajú na kladné stanovisko. Prvým je Bezpečné športovanie, ktoré tiež vychádza z výzvy Úradu Nitrianskeho samosprávneho kraja a týka sa dotácie na podporu športu. Podľa zverejnených informácií na sala.sk požiadala radnica o sumu 1700 eur.

Víno Terra Wag

Druhým projektom v posudzovacom procese je Víno Terra Wag Šaľa. Obľúbená akcia našich aj hosťujúcich vinárov taktiež potrebuje finančnú injekciu pri organizovaní ďalšieho ročníka. Aj tento projekt môže podporiť ÚNSK a to sumou 1800 eur. Mesto sa o príspevok uchádza v rámci podpory cestovného ruchu. Aj tu však bude potrebné počkať na výsledok.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a budete mať vždy zabezpečený čerstvý prísun informácií zo Šale a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM