Zlatica Gregorová Samospráva

Šalianska radnica rozdá dotácie: Športovci môžu posielať žiadosti

Radnica opäť podporí tých, ktorí vyvíjajú športovú činnosť. Môžu to byť jednotlivci či podnikatelia so sídlom v našom meste alebo tu trvale žijúci.

Ilustračný obrázok k článku Šalianska radnica rozdá dotácie: Športovci môžu posielať žiadosti
8
Galéria
Zdroj: pixabay

Taktiež to môžu byť občania, ktorí poskytujú svoje služby Šaľanom. Mesto Šaľa v týchto dňoch zverejnilo Výzvu na predkladanie žiadostí o poskytnutie dotácií z rozpočtu mesta Šaľa pre oblasť športu pre rok 2019. Ako uviedla Martina Čižmáriková z Mestského úradu Šaľa, hlavným cieľom výzvy je „zvýšiť záujem verejnosti o športovanie a tým podporiť zdravý životný štýl obyvateľov mesta Šaľa, podpora športovo-talentovanej mládeže, podpora športu na školách, rozvoj športu pre všetkých a podpora projektov, ktoré sa podieľajú na prezentácii mesta v národnom i medzinárodnom meradle.“

Desať tisíc eur

Celková výška dotácií pre šport na tento rok 2019 je 10 000 eur. Z tohto balíka rozdá mesto žiadateľom nenávratný finančný príspevok. Finančné prostriedky na základe schválených žiadostí do výšky 200 eur schváli primátor mesta a o žiadostiach nad 200 eur bude rozhodovať mestské zastupiteľstvo. K hodnotiacim kritériám bude patriť formálna stránka projektu, ako aj kvalita, cieľ, finančné nároky, spoluúčasť žiadateľa a celkový prínos.

Medzi oprávnené aktivity, pre ktoré žiadatelia môžu získať dotáciu, patrí podľa Martiny Čižmárikovej pomoc pri vytvorení vhodných podmienok, ktoré prispejú k rozvoju športovo-rekreačných aktivít občanov (sociálno–zdravotný aspekt, zdravý životný štýl, voľnočasové aktivity) ako aj pomoc pri organizovaní športových podujatí na miestnej, regionálnej alebo medzinárodnej úrovni a propagácia Šale na Slovensku alebo v zahraničí.

Školstvo

Ďalšou možnosťou získania finančnej dotácie od mesta sú aktivity v oblasti školstva a to kvalitnejšia športová príprava, zdravý životný štýl a zlepšenie pohybovej zručnosti detí a mládeže ako aj podpora pri vytváraní mládežníckej základne.

Ako Martina Čižmáriková ďalej uviedla, do výzvy sa môžu zapojiť aj činovníci vo výkonnostnom a vrcholovom športe s cieľom zviditeľniť mesto na Slovensku i za hranicami. Mesto po zvážení žiadosti poskytne „podporu materiálno-technických podmienok pre  rozvoj športu ‒ zlepšenie podmienok pre športové aktivity a regeneráciu  občanov i návštevníkov Šale, skvalitňovanie a vytváranie podmienok pre tréningovú a súťažnú činnosť,“infor­movala Martina Čižmáriková.

Do 12. apríla

„Vecné hodnotenie projektov vykoná Komisia mládeže a športu, ktorá odporučí projekty a  výšku jednotlivých dotácií. Dotácia sa schvaľuje v zmysle platného VZN o podmienkach poskytovania dotácií,“ uvádza Martina Čižmáriková k výzve. Žiadosti môžu záujemcovia doručiť najneskôr do 12. apríla 2019 na: Mesto Šaľa, Nám. Sv. Trojice 7, 927 15 Šaľa. V prípade záujmu kontaktujte Martinu Čižmárikovú na tel.č.: 031/770 59 81 klapka 319 alebo e-mail:  cizmarikova@sala.sk.

Pozrite si fotogalériu so súbojmi šalianskych foosbalistov.

Foto: ilustračné

Šalianski foosbalisti úspešne: Rosengart CUP odohrali s rekordnou účasťou, FOTO
8
Galéria
Zdroj: Foosball Šaľa
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM