Zlatica Gregorová Samospráva

Šalianska radnica opraví chodníky: V pláne je aj Veča a ďalšie úseky

Mrazivá zima prírode prospieva, ale dokáže aj napáchať škody. Asi najviac sa vie prejaviť tým, že rozrušuje povrchy ciest aj chodníkov.

Ilustračný obrázok k článku Šalianska radnica opraví chodníky: V pláne je aj Veča a ďalšie úseky
Foto: Zlatica Gregorová

Diery na jar vykuknú spod snehu a cesta alebo chodník pripomína tankodróm. Svoje urobí aj bežné opotrebenie povrchov.

Deravé cesty a chodníky

Vodičom áut mrzne úsmev aj na jar, najmä ak si nevšimnú obrovskú jamu. Oprava poškodeného auta totiž stojí majiteľa auta nemalé peniaze. Chodci zase s dierami bojujú po svojom. Buď sa oblúkom vyhnú preliačenému chodníku a vyberú sa po trávniku, alebo skúšajú šťastie na druhej strane ulice. V každom prípade by sa správca komunikácií mal postarať o čo najrýchlejšiu nápravu.

Dolná ulica

Šalianska radnica práve chystá ďalšie opravy jám a výtlkov. Tentoraz si na paškál zoberú chodníky. Zlý stav je, podľa mesta, neďaleko budovy mestského úradu. Chodník na Dolnej ulici, vedúci popri Okresnom úrade, okolo cukrárne až k parkovisku je v súčasnosti vyzdobený priehlbinami. To bude onedlho minulosťou.

Začnú v apríli

„Vynoví sa časť chodníka od budovy Okresného úradu v Šali, kde sa napojí na časť pešej zóny. 84 – metrový nový úsek bude končiť pri priechode pre chodcov pred záchytným parkoviskom na Dolnej ulici. Starý chodník poslúži ako pevný podklad pod zámkovou dlažbou. Chodník dostane aj nové obrubníky. Práce na vynovení 250 m2 chodníku sa začnú začiatkom apríla,“ uviedla hovorkyňa Mesta Šaľa, Erika Kollerová.

Opravia aj Veču

O tom, že aj v mestskej časti – vo Veči je čo látať, vedia samotní občania. I tu mesto Šaľa prichádza na pomoc a prepadnutý chodník neďaleko budovy mestskej polície zreparuje. Ako povedala Erika Kollerová, „aj na základe interpelácie poslanca za mestskú časť Veča, Petra Jaroša, mesto dá chodník opraviť. Na opravený chodník na Nitrianskej ulici sa môžete tešiť približne o dva týždne. Radnica chystá ďalšie opravy chodníkov a ciest, priebežne vás budeme o nich informovať.“

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM