Zlatica Gregorová Kultúra

Šalianska čajovňa chystá prekvapenia: Zájdite na bubnovačku alebo indickú špecialitu

Začiatok roka znamená rozbeh aj pre činovníkov v kultúre. Kto má rád umenie, ten sa už teraz môže tešiť na nezvyčajné zážitky.

Ilustračný obrázok k článku Šalianska čajovňa chystá prekvapenia: Zájdite na bubnovačku alebo indickú špecialitu
Zdroj: Pixabay.com

Čajovňa na konci vesmíru chystá koncert plný južanského temperamentu aj indické lahôdky šéfkuchára Frasera.

Bubny, tance, spevy

V priestoroch šalianskej čajovne si 19. januára 2019 o 19.00 hod. vychutnáte Djembe picnic Band. „Za zrod našej kapely môžu africké bubny djembe, ohne, tance, spevy, prirodzenosť, ohľaduplnosť, pokora, rytmy Afriky, slovanské korene a slovenský folklór. Na koncertoch hráme hudbu na afrických, arabských, austrálskych a ázijských hudobných nástrojoch, ale so slovenským srdcom a intuíciou,“ približujú členovia kapely.

Vyskúšate?

Ako ďalej prezrádza trojica hudobníkov Milan Tichý, Tomáš Kučera, Ján Petrovič hrajú hudbu, ktorá vznikla prirodzeným spôsobom pri ohníku na bubnovačkách Djembe picnic. V spojitosti s folklórom a afrorytmami prinášajú do sŕdc divákov nevšedné zážitky. V Šali pozývajú na svoje vystúpenie, po ktorom si budú môcť vyskúšať bubnovanie a jamovanie aj návštevníci na svojom hudobnom nástroji.

Na druhý deň, 20. januára 2019 o 17.00 hod. v šalianskej čajovni prichystajú ochutnávku indických jedál Indian Curry Nigth Vol. 2.

Indické špeciality

Podľa organizátorov pôjde o akciu, na ktorej sa návštevníci oboznámia aj ochutnajú špeciality „šéfkuchára Frasera, ktorý aj tentokrát nachystá pestré menu z orientálnych špecialít, s použitím originálnych korenín, ktoré majú podľa ayurvédskej medicíny pozitívne účinky. Príďte si užiť chute Himalájí!“

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM