Zlatica Gregorová Hádzaná

Šalianky prvenstvo nemajú: Doma vyhrali, no v Slovenskom pohári skončili druhé

Naše dievčatá mali víťazstvo v domácej súťaži na dosah ruky. V zápase sa stretli s hráčkami z Michaloviec.

Ilustračný obrázok k článku Šalianky prvenstvo nemajú: Doma vyhrali, no v Slovenskom pohári skončili druhé
Zdroj: TASR

Hoci trofej nezískali, umiestnili sa na peknej striebornej priečke. Odvetný zápas s Iuventou sa lepšie začal práve pre hosťujúce hráčky. Tie za pár minút stačili do našej brány naložiť tri góly. Neskôr sa už začalo dariť aj našim a stav hry bol vyrovnaný na 6:6. Súperky si však opäť vytvorili náskok.

Pomalší štart

„Po trojgólovej šnúre, na ktorej konci bola strelecky aktívna i produktívna Bujnochová, sa však Šalianky v 26. min prvýkrát ujali vedenia (11:10). Ešte do prestávky však oň prišli, Michalovčanky otočili na 14:13. Po zmene strán trvalo domácim 12 minút, kým opäť naklonili skóre na svoju stranu, Némethová počas presilovky upravila na 19:18. V 46. min tá istá hráčky zvýšila na 22:20. Iuventa však vyrovnala a takmer až do konca duelu sa tímy ťahali gól na gól. Duslo sa však zásluhou Némethovej v 56. min odpútalo na 26:24 a 90 sekúnd pred koncom Klučková zvýšila na 27:24, čím v predstihu rozhodla o víťazstve svojho družstva. To spečatila v úplnom závere svojím štvrtým presným zásahom Némethová,“ informuje o priebehu zápasu SZH.

HK Slovan Duslo Šaľa - Iuventa Michalovce 28:24 (13:14)

Najviac gólov dali: Bujnochová 8, Pócsíková 5/2, Klučková 4/2, Némethová 4 – Wolingerová 7/5, Holešová 6, Rebičová 4

Rozhodovali: Haščík, R. Sivák

Bilancia vylúčení: 2:1

Pokutové hody: 6/4 – 5/5

Zápas sledovalo 400 divákov.     

Michal Lukačin, tréner Šale: „My sme vedeli, že finále sme prehrali už v Michalovciach. To by musel byť vianočný zázrak, aby sme boli my víťazmi pohára. Chceli sme sa rehabilitovať za vysokú prehru v Michalovciach a myslím si, že sme to dokázali. Chceli sme, aby to bolo vyrovnanejšie. Tam nás súper jednoznačne prevýšil.“

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM