Peter Štrbo Futbal

Šalianky nadelili poltucet

Futbalistky Šale zaznamenali v nedeľňajšom zápase ďalšie vysoké víťazstvo, keď Trenčianskym Tepliciam nastrieľali na domácom trávniku poltucet gólov.

Naše futbalistky začali zostra. Už v úvodných minútach pritlačili súperky pred ich bránu a odmenou im bol rýchly gól, keď Šaraboková po krídle vysunula Polákovú, ktorá sa zoči-voči brankárke nemýlila a otvorila skóre zápasu. Poláková mala v úvodných pätnástich minútach ďalšie dve „tutovky“, no v oboch prípadoch, keď sa rútila sama na bránu, na brankárku Trenčianskych Teplíc nevyzrela. Nasledovné minúty sa dej zápasu odohrával medzi šestnástkami. Zmenil to rohový kop, po ktorom sa odrazila lopta k Šarabokovej **, ktorá zvýšila na rozdiel dvoch gólov. Už o minútu sme sa opäť tešili, keď sa **Kolenová cez stred ihriska dostala až k bráne a na dva krát dopravila loptu do siete súperiek. Hluchú desaťminútovku oživila až Šaraboková, keď z uhla nebezpečne vystrelila, ale brankárka jej pokus vyrazila. Do šatní sme tak išli s trojgólovým vedením.

Na začiatku druhého polčasu už pohrozili aj hostky, s prudkou strelou si však poradila El-Dahaibiová. Naše hráčky si po prestávke ťažko zvykali na silný protivietor, dalo sa hrať iba na krátke prihrávky po zemi. Do prvej šance sa dostali až v 54. minúte, keď z pravého krídla prenikla do šestnástky Kolenová, ktorej tvrdý projektil brankárka vyrazila. V 60. minúte vytiahla parádny zákrok El-Dahaibiová, keď presný center z pravej strany našiel hráčku súpera, ktorá umiestnila svoju strelu k žrdi a naša brankárka jej pokus reflexívne vyrazila. O malú chvíľu opäť podržala svoj tím, keď po skrumáži v pokutovom území vyrazila nebezpečnú strelu protihráčky do bezpečia. Postupne sme sa vyrovnávali so silným vetrom a vytvárali si čoraz viac príležitostí. Krásny moment priniesla 75. minúta, keď z ľavej strany asi pätnásť metrov od „veľkého vápna“ zahrávala priamy kop Šaraboková a jej presná strela skončila za prekvapenou brankárkou hostiek. Osem minút pred koncom prešla takmer po rohovej čiare do šestnástky Vojteková, prihrávala na „päťku“, kde sa najlepšie zorientovala Šaraboková a strelou k tyčke zvýšila na 5:0. To už v našej bráne stála talentovaná Kubíková, ktorej dal tréner za rozhodnutého stavu príležitosť na získavanie ďalších seniorských skúseností. Päť minút pred záverečným hvizdom Kolenová vystihla zlú rozohrávku obrany Trenčianskych Teplíc, rútila sa sama na bránu a technickou strelou uzavrela skóre zápasu. ** FK Slovan Duslo Šaľa – Trenčianske Teplice 6:0 (3:0)**

Góly: Poláková, Kolenová 2×, Šaraboková 3×

Duslo: El-Dahaibiová (75. min Kubíková)– Moskáľová (60. min Palovčíková), Palicová, Vojteková, Košíková (66. min Mrvová)– Rybárová, Katonová (65. min Dikanová), Korytárová, Šaraboková – Kolenová, Poláková (78. min Rašková) ** Tréner Milan Mrllák:** //„Samotný zápas ovplyvnil nepríjemný vietor ako aj dosť nekvalitný terén. Zápas sme však mali pevne v rukách a bolo len otázka času kedy využijeme naskytnuté príležitosti. Snažili sme sa o kombinačnú hru avšak niektorým hráčkam evidentne prekážal nerovný terén. Súper sa predstavil ako bojovný, húževnatý tím. To však bolo všetko, čím náš súper zaujal. Okrem strelených gólov sme si vypracovali ešte poltucet vyložených šancí, žiaľ zostali nepochopiteľne nevyužité. Ako tréner som s výsledkom spokojný, ale v predvedenej hre máme stále čo zlepšovať.“ // Hráčky Kolenová, Šaraboková, Korytárová, Al-Dahaibiová sa 12.4.2011 pred­stavia v Senci v prípravnom zápase reprezentácie Slovenska proti Maďarsku. K nominácii gratulujeme.

Zeny_SALA_tteplice
17
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM