Zlatica Gregorová Kultúra

Šaľanov potešia Materinky: Prídu s nezabudnuteľným Pinocchiom

Divadlo Materinky je našim občanom dobre známe. Umenie jeho členov teší aj za hranicami mesta, kraja, okresu.

Ilustračný obrázok k článku Šaľanov potešia Materinky: Prídu s nezabudnuteľným Pinocchiom
Zdroj: TASR

Počas svojej sezóny pravidelne naštudujú zaujímavý repertoár, ktorý predstavia svojim priaznivcom. Zaujímavej postave venovali najbližšiu hru.

Geppetto a Pinocchcio

Pinochcio, vyrezaný z dreva s výrazným nosom, ktorého osudy pozná azda každý z nás. Ako malé deti sme hltali príbeh, v ktorom si stolár Geppetto vystružlikal bábku. Na jeho údiv sa postavička dala do pohybu. Keďže sa podobala na chlapca, pomenoval ho stolár Pinocchio. Celého ho zaodel a drevený panáčik mu robil spoločnosť.

Júnová premiéra

Drevená bábka zaujala aj šalianskych divadelníkov. Prvýkrát sa s ňou predstavili divákom počas tohtoročných júnových osláv Centra voľného času. Kto nemal možnosť navštíviť tento muzikál alebo si ho chce pozrieť opäť, môže tak urobiť už o pár dní. Na motívy príbehu Carla Collodiho hru napísala Alena Demková a režíroval ju Valentín Kozaňák. Rodinný muzikál s rovnomenným názvom Pinocchio teraz ponúknu aj svojim fanúšikom.

V pondelok 29. októbra 2018 a 19. novembra 2018 odohrajú muzikál v Dome kultúry Šaľa. Začiatok októbrového aj novembrového predstavenia je o 18.00 hod.

Foto. Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM