Zlatica Gregorová Správy

Šaľanom rozšíria bezplatné WiFi: Pripojíte sa v amfiteátri i vo Veči

Technika ide dopredu a ani u nás za ňou nezaostávajú. Používať internet je dnes hračkou, vedia s ním narábať už aj školáci či seniori.

Ilustračný obrázok k článku Šaľanom rozšíria bezplatné WiFi: Pripojíte sa v amfiteátri i vo Veči
8
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová

Kto sa potrebuje pripojiť, zapne si doma či v práci počítač. Najmä mládež a stredná generácia potrebuje byť online aj mimo múrov.

Nová výzva

Šaľania už zopár týždňov nemusia poľovať na signál, stačí sa nachádzať v blízkosti mestského úradu, na pešej zóne či v okolí kostola. Tu je k dispozícii bezplatná WiFi sieť, ktorú možno využívať. Podľa aktuálnych informácií by sa mal zoznam miest s bezdrôtovým pripojením v Šali rozšíriť. Radnica na sala.sk, zverejnila výzvu na „Dodanie bezdrôtových prístupových bodov na verejných priestranstvách v rámci mesta Šaľa," projekt Wifi pre Teba – Šaľa.

Dnu aj vonku

Po inštalácii prvých prístupových bodov bude cieľom verejnej súťaže „vybudovanie bezplatného WiFi pripojenia pre občanov aj návštevníkov mesta Šaľa prostredníctvom bezdrôtových prístupových bodov na verejných priestranstvách. V čase vyhlásenia výzvy na predkladanie ponúk sa na uvedených verejných priestranstvách nenachádza WiFi pripojenie, ktoré by zasahovalo viac ako 30% do pokrytia vybudovaného bezdrôtového prístupového bodu,“ informuje mesto Šaľa. Vonkajšie priestory chce mesto pokryť 6 externými prístupovými bodmi a rovnakým počtom interných prístupových bodov.

Interné pripojenie by, podľa radnice, mali byť v Mestskej knižnici J. Johanidesa, Spoločenskom dome Veča, v Dome kultúry Šaľa a v Mestskom úrade Šaľa.

Prístupové body

Externé pripojenie bude prístupné na druhej časti pešej zóny, umiestnené na budove knižnice. Ďalší bod bude na Pribinovom námestí vo Veči na budove SD Veča a surfovať budete môcť aj v šalianskom amfiteátri medzi ul. P. Pázmaňa a Školskou ulicou. Pripojiť sa bude dať aj počas prechádzky v nemocničnom parku a to medzi ulicami Feketeházyho, Kráľovská a Nemocničná, v parku novorodencov- lokalite okolo záchytného parkoviska na Dolnej ulici. Taktiež aj pred mestským cintorínom v Šali na Hlavnej ulici a v lokalite vnútrobloku L. Novomeského.

Predpokladaná hodnota zákazky je 12 500 eur bez DPH. „Zmluva s úspešným uchádzačom bude uzavretá len v prípade získania nenávratného finančného príspevku v projekte Wifi pre teba,“ uvádza sa vo výzve.

Pozrite si fotografie Večianskeho parku s modernými hernými prvkami.

Foto: ilustračné

Pribinov park vo Veči v plnej kráse: Odmietnuté hracie prvky plnia svoj účel
8
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM