Zlatica Gregorová Samospráva

Šaľanom revitalizujú vnútroblok: Vyrastú ihriská a pribudne zeleň, FOTO

Radnica začala s plánovanou obnovou viacerých vnútroblokov medzi obytnými domami vo Veči. Stavebné práce by mali byť ukončené do letných prázdnin

Ilustračný obrázok k článku Šaľanom revitalizujú vnútroblok: Vyrastú ihriská a pribudne zeleň, FOTO
10
Galéria
Zdroj: Mesto Šaľa

Pol milióna z eurofondov

Na realizáciu projektu získalo mesto takmer pol milióna eur z európskych fondov. Plánuje za ne vybudovať nové multifunkčné ihrisko na Cintorínskej ulici. Ďalšie dve vzniknú na Slnečnej ulici. Mesto tu vybuduje ihrisko a plochu s rôznymi fit prvkami. Na tej istej ulici okrem toho vznikne aj nové detské ihrisko. „Výsledok prác prinesie nielen nové ihriská, ale celkové skultúrnenie prostredia vďaka novému mobiliáru," uviedol primátor Šale Jozef Belický.

Ako šaliansky primátor doplnil, súčasťou projektu je aj výsadba zelene i vybudovanie vodozádržného zariadenia.

So zeleňou

„Stromy a kríky budú neodmysliteľnou súčasťou všetkých vynovených ihrísk, prostredie budú dotvárať aj nové lavičky," pripomenul Belický.

V súčasnosti prebieha v meste niekoľko ďalších investícií. Realizuje sa rekonštrukcia cesty na Hornej ulici, výstavba nájomných bytov a pracuje sa aj na rekonštrukcii kultúrneho domu vo Veči.

Do letných prázdnin

Nedávno mesto dokončilo rekonštrukciu hasičskej zbrojnice v časti Veča. Po kolaudácii, približne od mája, bude oficiálne k dispozícii aj cyklotrasa smerom na Duslo. Práce na revitalizácii vnútroblokov by mali byť ukončené tak, aby si ich deti mohli naplno užiť počas letných prázdnin," doplnila Erika Kollerová z mestského úradu.

Šaľanom revitalizujú vnútroblok: Vyrastú ihriská a pribudne zeleň, FOTO
10
Galéria
Zdroj: Mesto Šaľa
Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM