Zlatica Gregorová Samospráva

Šaľanom pridelia mestské byty: Stane sa tak o pár týždňov

Mesto bude už o niekoľko týždňov prideľovať 34 nájomných bytov na Kráľovskej ulici. Tie sa nachádzajú v dvoch novopostavených budovách.

Ilustračný obrázok k článku Šaľanom pridelia mestské byty: Stane sa tak o pár týždňov
Foto: Zlatica Gregorová

Väčšia bytovka so 116 bytmi na tej istej ulici je zatiaľ stále vo výstavbe. Ako informovala Erika Kollerová z mestského úradu, poradovník so žiadateľmi o nájomné byty ešte v lete schválili členovia komisie pre sociálne, zdravotné a bytové otázky.

Prví nájomcovia

Počas tohto týždňa schvália aj samotné prideľovanie bytov. Od toho, aby sa z nového bývania mohli tešiť aj prví nájomcovia, nás však stále delí ešte niekoľko týždňov. Mesto musí podať návrh na vklad do katastra nehnuteľností. Až po tom, ako sa stane oficiálnym vlastníkom týchto bytov, bude možné uzatváranie nájomných zmlúv so žiadateľmi v poradovníku,“ vysvetlila Kollerová.

Podľa slov Eriky Kollerovej sa nájomné byty stavajú v Šali po 13 rokoch. Celková výška investície bola okolo 6,5 milióna eur.

Najvyšší úver

Na ich výstavbu získalo mesto aj podporu štátu. Zo Štátneho fondu rozvoja bývania odsúhlasili pre Šaľu historicky najvyšší úver na tento účel. Budovanie nájomných bytov podporilo dotáciou aj Ministerstvo dopravy a výstavby SR,“ dodala Kollerová.

Foto: ilustračné

View this post on Instagram

Rastu dalsie mestske byty #sala24 #stavba #samosprava

A post shared by Šaľa24 (@sala.dnes24.sk) on

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM