Zlatica Gregorová Samospráva

Šaľanom poskytujú víťaznú inovatívnu službu: UtilityReport ocenil aj minister

To, že je dôležité ísť s dobou a svojim občanom ponúkať stále kvalitné a modernejšie služby sa vyplatilo Mestu Šaľa. Novinka získala nedávno úspech.

Ilustračný obrázok k článku Šaľanom poskytujú víťaznú inovatívnu službu: UtilityReport ocenil aj minister
Foto: Zlatica Gregorová

Ministerstvo vyhlásilo súťaž a Mesto Šaľa sa stalo jej spoluvíťazom. Ocenili totiž webovú službu, ktorá je občanom k dispozícii už nejaký čas.

Inovatívny čin

Ako informuje organizátor súťaže Slovenská inovačná a energetická agentúra, „Ministerstvo hospodárstva Slovenskej republiky vyhlásilo 16. januára 2018 jedenásty ročník súťaže o Cenu ministra hospodárstva SR „Inovatívny čin roka 2017. Cieľom súťaže o Cenu ministra hospodárstva SR "Inovatívny čin roka“ je upozorniť širokú verejnosť na zaujímavé inovačné aktivity slovenských podnikateľov.“

Tri kategórie

Do súťaže sa mohli záujemcovia prihlásiť v apríli tohto roka a to v troch kategóriách:

VÝROBKOVÁ INOVÁCIA (18 prihlásených inovácií)

TECHNOLOGICKÁ INOVÁCIA (15 prihlásených inovácií)

INOVÁCIA SLUŽBY (9 prihlásených inovácií)

Podľa Štatútu súťaže v každej z kategórií ocenili tri najlepšie inovácie, pričom každá z nich získala finančnú odmenu v hodnote 7 000 eur, 5 000 eur a 3 000 eur. Vyhlásenie výsledkov sa uskutočnilo v rámci 25. ročníka Medzinárodného strojárskeho veľtrhu v Nitre.

Šaľa sa môže pochváliť, že novinka UtilityReport, ktorú už občania mesta využívajú, skončila na 1.mieste v kategórii Inovácia služby. Vytvorená bola košickou spoločnosťou, ktorá touto webovou službou ponúka občanom jednotné miesto pre hromadné podanie žiadosti všetkým správcom inžinierskych sieti naraz pri výraznej úspore času pri online žiadosti. Stačí mať počítač a žiadosť viete poslať do niekoľkých minút všade tam, kam potrebujete.

Podpora mesta

„Mesto Šaľa podporilo nasadenie služby UtilityReport. Všetkým dotknutým správcom inžinierskych sietí systém vygeneruje žiadosť a vybraným správcom priamo elektronicky odošle. Žiadosti sú v súlade s platnou legislatívou a obsahujú všetky informácie potrebné pre vystavenie vyjadrenia správcu. Službu je možné využiť zdarma,“ informujú zo šalianskej radnice.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM