Zlatica Gregorová Samospráva

Šaľania zúria na diery v moste: Kto ich zbaví tejto nočnej mory?

Najnovšie pribúdajú vrásky na čele vodičom jazdiacim po šalianskom moste. Ak včas neubrzdíte, máte postarané zničený podvozok.

Ilustračný obrázok k článku Šaľania zúria na diery v moste: Kto ich zbaví tejto nočnej mory?
Foto: Zlatica Gregorová

Niektoré komunikácie v Šali sú pod správou mesta, iné má pod patronátom Slovenská správa ciest a svoje spravuje Regionálna správa a údržba ciest Nitra, a.s. Každý by sa teda mal patrične starať o zverený rajón. Šaliansky most však doteraz nebol stredobodom záujmu, pretože pripomína bojový tankodrom s dierami ako v ementáli.

Pri prejazde mostom z Veče do Šale si môžete všimnúť dopravnú značku s upozornením na dodržiavanie 30 km – rýchlosti. Ani tá však nepomôže, ak si včas nevšimnete hlboké diery v asfalte. Nehovoriac o tom, že pred pár mesiacmi vymenená jedna strana zábradlia tiež žiari namodro, tá druhá sa stále nedočkala výmeny.

Šaliansky most patrí pod Slovenskú správu ciest (SSC). Opýtali sme teda v spoločnosti, či diery na šalianskom moste budú látať? „Oprava výtlkov bola objednávaná u dodávateľa, podľa jeho vyjadrení oprava krytu bude realizovaná v priebehu tohto a budúceho týždňa,“ povedala nám Lenka Salvianyová z kancelárie generálneho riaditeľa Slovenskej správy ciest.

Mostné zábradlie

Zaujímalo nás aj, kedy sa dokončí druhá časť mostného zábradlia. Lenka Salvianyová z SSC nám povedala, že „koncom mesiaca jún bude zahájené verejné obstarávanie na druhú stranu zábradlia.“ K dokonalej oprave patrí aj poriadok a tak sme sa opýtali, či plánujú aj čistenie krajníc na moste. „Čistenie mosta bolo vykonané v priebehu mesiaca apríl, následné bude po oprave výtlkov,“ dozvedeli sme sa od Lenky Salvianyovej zo Slovenskej správy ciest.

Dočasné plátanie

Ako sme zistili, oprava mosta bude ležať na pleciach Regionálnej správy a údržby ciest Nitra, a. s. Klaudia Braunová z Cestmajsterstva Šaľa nášmu portálu povedala, že je pravdou, že šaliansky most opravia. „Po dohode s SSC budeme robiť opravy na moste. I keď sme chceli rozsiahlejšiu rekonštrukciu, výmole na moste dočasne zaplátame,“ povedala Klaudia Braunová. Dozvedeli sme sa, že práce urobia vo večerných hodinách kvôli tomu, aby zabránili už i tak upchatej premávke.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM