Zlatica Gregorová Správy

Šaľania ukázali veľké srdce: Viac ako 400 darcov venovalo potraviny ľuďom v núdzi

V druhej polovici októbra sa opäť konala dobročinná akcia. Občania nášho mesta pomohli ľuďom, ktorí to najviac potrebujú.

Ilustračný obrázok k článku Šaľania ukázali veľké srdce: Viac ako 400 darcov venovalo potraviny ľuďom v núdzi
9
Galéria
Zdroj: Mesto Šaľa

Príslušníci Slovenského červeného kríža (SČK) pomáhali už počas 1. svetovej vojny. Dobrovoľné sestry aktívne prispievali k zmierneniu utrpenia vojakov a poskytovali im zdravotné ošetrenie. Činnosť SČK pretrvala podnes a v aktivitách pokračujú i naďalej.

Oslávili 100 rokov

Členov SČK môžete stretnúť na rôznych podujatiach, ktoré sami organizujú. Prezentujú sa aj kurzami prvej pomoci a venujú sa humanitárnej i sociálnej činnosti a okrem iného aj darcovstvu krvi. V máji tohto roka oslávili svoju storočnicu.

Pomáhajú

Ich náplňou je pomoc druhému človeku a najmä tým, ktorí sa ocitli v zlej životnej situácii. Charitatívny projekt Pomáhame potravinami zorganizovali pri príležitosti Svetového dňa výživy. Zákazníci jednej obchodnej prevádzky mohli do svojho košíka priložiť trvanlivé potraviny, ktoré po zaplatení dobrovoľne odovzdali pracovníkom SČK pri východe z predajne.

Aj v našom meste sa 17. októbra 2019 konala táto zbierka. Členovia Územného spolku Slovenského Červeného kríža v Šali zbierali čo najviac potravín pre ľudí, ktorí sú vo finančnej núdzi. Vždy v októbri, pred spustením zbierky, si predsedníčka Veronika Kružlicová na sociálnom oddelení Mestského úradu Šaľa vyberie 30 – 40 mien ľudí, ktorí by privítali takúto pomoc.

37 balíkov

Predsedníčka Územného spolku Slovenského Červeného kríža v Šali nám akciu priblížila: „Zbierku sme organizovali už 6. rok a musím povedať, že tentoraz bola výnimočná. Bežne mávame 27 až 30 balíkov, tentoraz sme ich získali až pre 37 rodín.“ Potraviny tento rok darovalo 423 ľudí a vyzbieralo sa 1146 kusov.

Ako uviedla šalianska predsedníčka, sú aj ľudia ľahostajní, ktorí sa radšej rýchlo skupinku obídu, ale veľa je takých, čo radi pomôžu. „Som veľmi spokojná, že ľudia zbierku neberú na ľahkú váhu. Veľmi pekne ďakujeme všetkým, čo prispeli,“ dodala.

Šťastní príjemcovia

„Na konci dňa pomohli členom Územného spolku Slovenského Červeného kríža v Šali odniesť potraviny žiaci šalianskeho gymnázia, Dobrovoľný hasičský zbor Šaľa – Veča a ľudia bez domova. V týchto dňoch aj vďaka spolupráci mesta Šaľa potraviny už putujú do sociálne slabých rodín v našom meste,“ dodala Dajana Hanesová z Mestského úradu Šaľa.

Zapojte sa

Počas roka šaliansky územný spolok SČK usporadúva množstvo aktivít. Stačí ich len sledovať napríklad aj na sociálnej sieti a podporiť svojou návštevou alebo sa do nich môžete rovno aj zapojiť.

Šaľania ukázali veľké srdce: Ľuďom v núdzi darovali 37 balíkov potravín, FOTO
9
Galéria
Zdroj: Mesto Šaľa
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM