Zlatica Gregorová Kultúra

Šaľania sa onedlho rozlúčia s letom: Tešte sa na šaša aj folklór

Končí sa druhý prázdninový mesiac, a to je znamenie, že leto doznieva. Pracovníci Mestského kultúrneho strediska v Šali pozývajú zažiť trochu nostalgie.

Ilustračný obrázok k článku Šaľania sa onedlho rozlúčia s letom: Tešte sa na šaša aj folklór
Foto: Zlatica Gregorová

Čakajú nás ešte teplé dni, tie sú však už o poznanie kratšie ako zvyčajne. Letnú sezónu treba náležite vyprevadiť, a to v plnej paráde.

Šašo Jaro

Nádvorie Renesančného kaštieľa v Šali sa v posledný augustový deň 31. 8. 2018 premení na hudobné pódium. Posledná časť Kultúrneho leta Šaľa 2018 sa začne o 15.00 hod. a bude určené najmenším obdivovateľom kúskov šaša Jara. Obľúbená postavička malých Šaľanov opäť predvedie množstvo kúzel a zábavných scénok. V programe o 16.15 hod. vystúpia aj členovia Detského folklórneho súboru Muskátlis z Kráľovej nad Váhom.

Na príjemne strávené chvíle sa môžu tešiť aj dospelí návštevníci. Ako nás informovali z Mestského kultúrneho strediska v Šali, o 19.00 hod. sa predstavia žiaci Rity Záležákovej, ktorí sú pravidelnými účinkujúcimi na tomto podujatí. Reprezentanti Základnej umeleckej školy v Šali zanôtia známe muzikálové aj operné piesne a nebudú chýbať ani moderné hity.

Malým divadelníkom

„Celé podujatie sa uskutoční na nádvorí Renesančného kaštieľa v Šali. Vstupné je dobrovoľné. Výťažok zo vstupného je určený pre šalianskych malých divadelníkov z Detského divadelného súboru Úsmev,“ uvádza MsKS Šaľa.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM