Zlatica Gregorová Rôzne

Šaľania bojujú o dotáciu: Skúsili šťastie s projektmi

Naše mesto sa rozvíja i vďaka ľuďom, ktorí sú ochotní vynaložiť svoje úsilie pre dobrú vec. Nemyslia na seba, chcú pomôcť verejnosti.

Ilustračný obrázok k článku Šaľania bojujú o dotáciu: Skúsili šťastie s projektmi
Foto: Zlatica Gregorová

Spôsobov, ako to dosiahnuť je mnoho. Jedným z nich je zapájanie sa do výzvy so šikovným nápadom.

I v tejto dobe sa o tisíceurovú sumu na svoje projekty hlásia až štyria účastníci z nášho mesta. Vyhlasovateľom súťaže je banková spoločnosť. Kto dostane najväčší počet hlasov, vyhráva. O priazeň sa uchádzajú členovia Šalianskeho speváckeho zboru pri ZUŠ v Šali, Centrum voľného času, Spevácky súbor Bernoláčik a Mesto Šaľa.

Spevácky zbor pri ZUŠ v Šali dosahuje veľmi pekné úspechy a i naďalej sa jeho členovia chcú venovať nacvičovaniu repertoáru a následným účastiam celoslovenských súťaží. K tomu potrebujú finančné prostriedky, ktoré by projektom chceli získať.

Centrum voľného času Tip Top je známe svojou mimoškolskou činnosťou. Tá prebieha celoročne a aj počas školských prázdnin. Súčasťou CVČ je divadelný súbor Tiptopáčik a Materinky. Do výzvy sa zapojili programom „U nás taká obyčaj“. Ten by chceli zorganizovať aj v roku 2018 a na jeho prípravu rekvizít, kostýmov a celej výpravy by sa im zišla finančná dotácia.

Členovia spevácko – tanečného súboru Bernoláčik pôsobia pri rovnomennej večianskej základnej škole. Ako uvádzajú informácie vo výzve, tento súbor sa do nej zapojil žiadosťou o získanie dotácie, ktorá by im pomohla profesionálne reprezentovať svoje mesto i región. Dosiahli by to originálnymi krojmi, na ktoré by získané prostriedky použili.

Zapája sa i mesto

Svoje šťastie skúša aj Mesto Šaľa. Pod jeho hlavičkou sa uskutoční divadelné predstavenie „Bolo raz…“ Pôjde o netradičné spojenie divadla, spevu aj projekcie animovaného filmu s háčkovanými postavami. Potrebná sú špeciálne konštrukcie pre bábky. Na ich zakúpenie by sa zišla práve ponúkaná tisíceurová dotácia.

O tom, ktorý projekt dotáciu dostane, sa dozvieme v začiatkom roka 2018.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM