Martin Bohunický Správy

Šaľania a ich názor na vianočné trhy? Sto ľudí, sto chutí

Už tradičné Šalianske vianočné trhy sa presunuli spred mestského úradu na pešiu zónu a potrvajú do 22.12.2012. S atmosférou trhov sú väčšinou spokojní ako návštevníci, tak aj predajcovia. Našli sa však aj takí, ktorí mali k novému miestu výhrady. Pozrite si aj našu fotogalériu.

Ilustračný obrázok k článku Šaľania a ich názor na vianočné trhy? Sto ľudí, sto chutí
Foto: Martin Bohunický

Pánovi Petrovi, predajcovi syrov zo Zázrivej, sa priebeh vianočných trhov celkom pozdáva. „Som celkom spokojný, bol som tu už aj minulý rok, je tu dosť ľudí, aj syry sa predávajú, je to na dobrej úrovni. Snáď len aby ľudia mali viac peňazí (smiech),“ zhodnotil.

Na množstvo návštevníkov mala o niekoľko stánkov ďalej iný názor pani Irena. „Chýbajú tu ľudia, je ich tu dosť málo. Je to tu fajn, príjemné, ale predsa len by ich tu mohlo byť viac.“

Atmosféru vianočných trhov vo večerných hodinách je lákavá pre všetkých bez rozdielu veku. Adrián s priateľkou Ivankou sa príliš nezdržali. „Práve sme prišli a už aj odchádzame. Sme prekvapení, je to tu lepšie ako minulý rok, viac stánkov, no mohlo by ich tu byť predsalen ešte viac. Ale to je pochopiteľné, vzhľadom na to, že sme malé mesto. Celé je to ale veľmi milé a príjemné,“ skonštatoval.

„Páči sa mi tu, najviac ma lákajú domáce medovníky, chýba mi tu však viacero domácich výrobkov, možno nejaké sviečky a podobne,“ povedala mamička dvoch detí a vzápätí dodáva pani Alena: „Škoda, že to nie je na starom mieste pred mestským úradom ako minulý rok, na tomto mieste tomu akosi chýba duša, atmosféra nie je taká dobrá ako minulý rok, nie je tu taká romantika. Pred úradom je to aj krásne vyzdobené, rozhodne by sa mi to tam páčilo viac.“ Pri výpovediach návštevníkov sa potvrdzuje staré známe – sto ľudí, sto chutí.

Stredoškolák Jozef si pochutnal najmä na varenom víne. „Je to tu v pohode, no trošku malé a veľa stánkov sa opakuje. Zaujalo ma varené víno, trošku mi tu vadia niektoré výrobky, ktoré sa tu predávajú a na vianočné trhy sa nehodia,“ zhodnotil atmosféru trhov mladík zo Šale.

Vianočné trhy
10
Galéria
Foto: Martin Bohunický
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM