Zlatica Gregorová Iné športy Šport

Šaľa zažila cyklistický sviatok: Preteky Okolo Slovenska s rekordnou účasťou, FOTO

Počas septembrového víkendu mohli byť Šaľania svedkami cyklistického podujatia Okolo Slovenska. Medzinárodný pretek prechádzal aj cez naše mesto.

Ilustračný obrázok k článku Šaľa zažila cyklistický sviatok: Preteky Okolo Slovenska s rekordnou účasťou, FOTO
Foto: Zlatica Gregorová

62. ročník cyklistických pretekov Okolo Slovenska sa začal na východe Slovenska, na námestí sv. Egídia v Poprade a skončil sa v jeho západnej časti, v Galante. Špičky tohto športu ste mohli vidieť na vlastné oči v nedeľu 16. septembra 2018 dopoludnia na pešej zóne v Šali.

Zábava s Polemic

O 11. 00 hod. odštartoval najprv 5. ročník Energie na kolesách, kde sa prihlásil ten, kto mal záujem. Cyklisti vyrazili z pešej zóny v Šali a okolo budovy mestského úradu sa vybrali až do Galanty. Po ich odjazde na pódiu vystúpila skupina Polemic so svojimi najväčšími hitmi, ktoré divákov roztancovali i rozospievali. Po koncerte už prichádzali sprievodné policajné autá s majákmi a sirénami, ako aj traťový komisár na motorke a ďalší členovia organizačného tímu, aby ohlásili príchod cyklistov.

Návštevníkov podujatia usmerňovali mestskí aj dopravní policajti a návštevníci povzbudzovali prichádzajúcich cyklistov. Približne o 12.15 hod. sa v Šali na pešej zóne konala 1. rýchlostná prémia. Jazdci na bicykloch námestím doslova preleteli a trielili po ulici P. Pázmánya okolo šalianskeho kaštieľa smerom do Galanty, cieľa pretekov.

Pod pódiom divákom zaspievali a zatancovali deti z Detského folklórneho súboru Šaľanček, ktoré zožali veľký úspech. O 13. 00 hod. sa na pešiu zónu prihnal ďalší pelotón a konala sa 2. rýchlostná prémia. Súčasťou programu bola ja tombola, kde návštevníci mohli vyhrať zaujímavé ceny.

Rýchlostné prémie

Ako z pohľadu organizátora hodnotila podujatie pracovníčka Mestského úradu v Šali, Martina Čižmáriková? „Ide o najväčšie cyklistické podujatie Okolo Slovenska a do súťaže sa prihlásili medzinárodné elitné tímy s hviezdnymi menami. Počet účastníkov je aktuálne rekordný oproti iným rokom. Podujatie malo 4 etapy a cez Šaľu boli merané rýchlostné prémie a prechádzal tu hlavný pelotón, meral sa maximálne dosiahnutý čas,“ uviedla organizátorka Martina Čižmáriková.

Tombola

Podľa ďalších slov Martiny Čižmárikovej sa podujatia pre verejnosť Energie na kolesách zúčastnilo 251 účastníkov, z toho 16 tímov a v tíme mohli byť minimálne 3 cyklistov a najviac 6 účastníkov. Zatiaľ ide zase o rekordný počet. „Celá akcia sa končila tombolou, kde účastníci mohli vyhrať hodnotné ceny,“ konštatuje Martina Čižmáriková a zároveň dodáva, že tombolových lístkov bolo celkovo päťsto, z toho štyristo lístkov mesto rozdalo do škôl a stovku rozdelili priamo na podujatí. Ceny do tomboly venoval Slovenský cyklistický zväz.

FOTO, Šaľa zažila cyklistický sviatok, podujatia s rekordnou účasťou
62
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM