Správy

Šaľa vyhrala nový cyklostojan: O jeho umiestnení môžete rozhodnúť aj vy!

Vedenie mesta chce poznať názor obyvateľov. Ktorá lokalita bude pre nový cyklostojan najvhodnejšia?

Ilustračný obrázok k článku Šaľa vyhrala nový cyklostojan: O jeho umiestnení môžete rozhodnúť aj vy!
Zdroj: YouTube.com/TELEVÍZIA POHODA

„Keďže ste aktívni a do kampane Do práce na bicykli sa zapájate v čoraz väčšom počte a usmialo sa na naše mesto aj šťastie, odmenili nás cyklostojanom. Je moderný, z istých dôvodov sa ale nehodí úplne všade. Pomôžte nám nájsť vhodné miesto na jeho umiestnenie,“ informuje mesto Šaľa.

Usmialo sa šťastie

Organizátori žrebovali tri samosprávy. Podmienkou bolo zapojenie minimálne 100 registrovaných účastníkov z mesta.

„Nakoniec z 30-tich samospráv sa usmialo šťastie popri Púchove, Nitre aj na Šaľu. Získali sme cyklostojan na 8 bicyklov od Nadácie Slovenská sporiteľňa, ktorá je hlavným partnerom tejto kampane. Stojan je poschodový, dole aj hore sa dajú umiestniť štyri bicykle. Správa o výhre veľmi potešila, zvažujeme, kde ho umiestniť. Môžete nám v rozhodovaní pomôcť,“ prezradila radnica.

Prečítajte si tiež

Kde ho umiestnia?

„Na cyklostojane je umiestnená reklama partnera podujatia Do práce na bicykli. Z estetického dôvodu si nemyslíme, že by tento cyklostojan patril do centra mesta. Zvažovali sme aj areál materskej či základnej školy. Väčšina z nich však stojanom na bicykle vybavená už je, navyše poschodový cyklostojan nie je pre deti úplne vhodný. Zvažovali sme aj predstaničný priestor, tu sa však onedlho začnú diať stavebné práce a prekládka stojanu by bola nákladná,“ doplnil magistrát.

Stojan má veľkosť 12m2, približne ako jedno parkovacie miesto. Svoje tipy môžete poslať mailom na cizmarikova@sala.sk.

„Budeme radi, ak dáte dobrý typ, kde by sme mohli stojan umiestniť tak, aby potešil. Zároveň ďakujeme všetkým, ktorí sa aktívne zapájajú do kampane Do práce na bicykli. S účastníkmi sa onedlho stretneme na vyhodnotení tohtoročnej súťaže. Plánujeme ho zrealizovať na jeseň, kedy sa deti vrátia do škôl a škôlok. V peknom počte sa totiž zapájali do súťaže aj ony,“ píše mesto Šaľa.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM