Zlatica Gregorová Samospráva

Šaľa už má sčítače dopravy: Osadili ich na 10 miestach, FOTO

V uplynulých dňoch radnica urobila kroky ktoré významne prispejú k zlepšeniu života obyvateľov. Aktuálnou témou je totiž Dopravný generel.

Ilustračný obrázok k článku Šaľa už má sčítače dopravy: Osadili ich na 10 miestach, FOTO
Zdroj: Mesto Šaľa

V Šali pomocou sčítačov dopravy zaznamenajú prejazd každého nákladného či osobného auta, bicykla, či iného vozidla. Osadené sú na 10 najfrekven­tovanejších úsekoch v meste počas nasledujúcich 8 týždňov. Budú slúžiť na zozbieranie dát a prispejú tak k aktuálnym potrebám v dopravnej situácii.

Aj v noci

„Údaje sa budú zaznamenávať na špeciálnu SIM kartu. V strede júna sa zrealizuje aj druhá časť získavania dát. Tá sa zameria na statickú dopravu v meste. Rátať sa budú zaparkované autá v uliciach mesta počas večerných a nočných hodín. Ďalší deň budú rátať autá ľudia v teréne na vopred určených miestach," uviedla hovorkyňa Mesta Šaľa Erika Kollerová.

Už na jeseň

Podľa slov Eriky Kollerovej, by mal byť časť dokumentu s podrobnou analýzou známa na jeseň tohto roka. To, čo by sa malo reálne v šalianskej doprave urobiť, bude známe v budúcom roku.

Ak aj vy máte zaujímavý podnet k Dopravnému generelu a zberu dát, môžete v tejto veci kontaktovať Mestský úrad Šaľa na adrese: sala@info.sk do konca mája 2018.

Šaľa už má sčítače dopravy: Osadili ich na 10 miestach, FOTO
6
Galéria
Zdroj: Mesto Šaľa
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM