Zlatica Gregorová Šport

Šaľa sa zapojila do európskeho športového podujatia: A je tam i ďalšia naša obec

Európsky týždeň športu vznikol kvôli podpore akejkoľvek pohybovej aktivity. Naše mesto a obec Vlčany sa pridali tiež.

Ilustračný obrázok k článku Šaľa sa zapojila do európskeho športového podujatia: A je tam i ďalšia naša obec
Zdroj: TASR

Hlavným mottom aj tej tohtoročnej kampane je BeActive. Mesto Šaľa a obec Vlčany sa pridali tiež. Do aktivít sa mohli zapojiť záujemcovia z ktorejkoľvek krajiny na európskom kontinente. V tomto roku sa ich zapojilo presne 32.

Na Slovensku sa v čase do 23. septembra do 30. septembra 2017 uskutočnia desiatky podujatí so športovou tematikou. Prihlásených je množstvo obcí a miest Slovenska, od východu až po západ. Náš okres tam bude mať tiež svoje zastúpenie.

Podľa vyjadrení organizátorov, „tento týždeň je určený naozaj pre každého – bez ohľadu na vek, zázemie či úroveň zdatnosti. Mal by spojiť jednotlivcov, verejné orgány, športové hnutia, organizácie občianskej spoločnosti a súkromný sektor.“. Oficiálne otvorenie Európskeho týždňa športu sa bude konať 23. septembra 2017 v estónskom Tar­tu.

Dvaja zástupcovia okresu

S nápadom usporiadať Školský deň športu prišli v Spojenej škole Nivy v Šali. Vo štvrtok 28. septembra 2017 tu zorganizujú akciu s množstvom športových aktivít. Od 9.00 do 13.00 hod. sa v reáli školy uskutoční „futbalový turnaj tried, hula-hop, skákanie vo vreci, hod granátom na cieľ, preťahovanie lanom, podliezanie a iné. Do futbalového turnaja budú zapojené chlapčenské triedy a do súťaží s netradičnými disciplínami dievčenské triedy,“ informujú propozície súťaže.

Zasúťažia si žiaci

Obec Vlčany v našom okrese sa do podujatia zapojí vo štvrtok 14. septembra 2017 od 8.30 – 12.30 hod. Organizátorom Dňa športu a Behu pre zdravé srdce je Základná a materská školy vo Vlčanoch. Počas tohto dňa usporiadajú na začiatok beh žiakov 1.- 9. ročníka. Spoločne zabehnú trasu od miestnej základnej školy k artézskej studni, obehnú park aj detské ihrisko a tou istou trasou sa vrátia späť. Po dobehnutí, priamo na námestí, žiaci symbolicky objímu Zem, vytvorením kruhu. Neskôr sa už rozprúdia súťaže v areáli školského dvora. Žiaci si zmerajú sily v loptových hrách, alebo skákaní.

Foto: ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM