Zlatica Gregorová Rôzne

Šaľa sa rozrástla takmer o 200 obyvateľov: Pribudli Sofie, Amálie aj Lukášovia

Výber mena ovplyvňujú rozmanité faktory. Rodičia malých uplakaných uzlíkov sa pri tom občas dajú uniesť.

Ilustračný obrázok k článku Šaľa sa rozrástla takmer o 200 obyvateľov: Pribudli Sofie, Amálie aj Lukášovia
Zdroj: Dnes24.sk

Rodičia sa inšpirujú napríklad obľúbenými filmovými postavami, či hrdinami z kníh. Okrem klasických slovenských mien im dávajú často aj tie zahraničné. Dnes už ani v Šali nie je núdza o Karmen či Sofiu. Pozrime sa na to, koľko detí do nášho mesta vlani pribudlo a aké dostali mená.

„V roku 2019 pribudlo do šalianskych rodín 191 detičiek. Približne v takomto počte ich pribudlo aj v roku 2018. V uplynulom roku sa narodilo 96 dievčat a 95 chlapcov,“ prezradila nám Dajana Hanesová z Mestského úradu Šaľa.

Dievčenské mená

Medzi obľúbené dievčenské mená, ktoré svojim ratolestiam rodičia vybrali, patrila Sofia, Simona, Zuzana, Liliana a Eliška. Okrem nich sa objavili aj cudzokrajne znejúce mená ako Amália, Bethany, Meriem, Shanaya Nela, Sofia Letycia a Zoja.

„Chlapčekov do šalianskych rodín pribudlo 95. Medzi najobľúbenejšie chlapčenské mená v našom meste patrili Lukáš, Matej a Samuel," uviedla pre náš portál šalianska hovorkyňa.

Liam aj Jerguš

Okrem klasických detských mien je aj u chlapcov stúpajúci trend nezvyčajných mien ako Thorsten, Ron, Matteo, Nghiem Hoang, Liam, Evan a Jerguš.

Foto: ilustračné

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a budete mať vždy zabezpečený čerstvý prísun informácií zo Šale a okolia.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM