Zlatica Gregorová Samospráva

Šaľa sa rozmáha, stavebný ruch je vidieť na viacerých miestach. FOTO

Obce i mestá sa čoraz viac rozrastajú. Stavia sa i prestavuje a rastú i počty obyvateľov.

Ilustračný obrázok k článku Šaľa sa rozmáha, stavebný ruch je vidieť na viacerých miestach. FOTO
Foto: Zlatica Gregorová

Okrem súkromníkov, ktorí si svojpomocne prestavujú, či pristavujú domy k pôvodným budovám v našom meste panuje čulý ruch aj na novobytoch a polyfunkčných objektoch.

Nájomné byty

Medzi významné investície vo výstavbe v tomto roku patria vznikajúce byty na Kráľovskej ulici. Výstavba 150 nájomných bytov, ako aj ďalšia šesťdesiatka bytových jednotiek práve prebieha. Pustili sa do nej súkromní investori. Tí by podľa nedávnych vyjadrení obchodného riaditeľa Ľubomíra Žabčíka, chceli prvých 34 bytov dokončiť do konca roku 2018. Tie ďalšie, do chýbajúcich 150, by mali stáť do konca roka 2019. Nové byty mesto plánuje odkúpiť. Radnica byty zafinancuje úverom Štátneho fondu rozvoja bývania aj dotáciou z Ministerstva dopravy a výstavby SR.

Šesťpodlažná Panoráma

Ďalším staveniskom je vznikajúci polyfunkčný objekt Panoráma. Ten postavia na Hollého ulici v Šali, neďaleko pošty a v blízkosti základnej školy. Šesťpodlažná budova by mala ponúkať služby verejnosti v podobe obchodných prevádzok a kancelárskych priestorov, ostatné by mali byť využívané ako bytové jednotky spolu s podzemným parkovaním.

Obchody aj kancelárie

A do tretice, na Námestí sv. Juraja v Šali budujú ďalšie polyfunkčné centrum „Kiara Plaza“. Okrem novozniknutých bytov bude poskytovať aj obchodné služby a tiež aj kancelárske priestory.

Šaľa teda rozhodne nezaháľa. Vďaka stavebnému ruchu v meste pribudnú noví obyvatelia a rozšíria sa aj rady nakupujúcich.

Šaľa sa rozmáha, stavebný ruch je vidieť na viacerých miestach: FOTO
8
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM