Zlatica Gregorová Samospráva

Šaľa rozvíja cestovný ruch: Mesto bude zdobiť veľký 3D nápis

Rozvíjať turizmus v mestách a dedinách patrí medzi základné činnosti samospráv. Návštevníkom sa snažia ponúknuť to najzaujímavejšie.

Ilustračný obrázok k článku Šaľa rozvíja cestovný ruch: Mesto bude zdobiť veľký 3D nápis
10
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová

Kompetentní pracovníci, na zvýšenie záujmu o mesto či dedinu, využívajú rôzne projekty, ktoré ho môžu ešte viac zviditeľniť. Atraktívnymi pomôckami sú propagačné materiály, ktoré sa dajú zohnať priamo na mieste, ale sú aj vhodným darčekom zahraničným návštevám. Sú však i ďalšie možnosti.

3D nápis

O to, aby Šaľa získala punc výnimočnosti sa postarali priamo v radnici. Navrhli, aby bol v rámci podpory cestovného ruchu v centre umiestnený 3D nápis Mesto Šaľa. Keďže každý špás niečo stojí, mesto s týmto návrhom skúsilo šťastie vo výzve Nitrianskeho samosprávneho kraja. To ponúklo vybraným projektom finančnú dotáciu. Šaľa tak na realizáciu projektu získala 1700 eur.

Zaujímavá kulisa

Mesto už aj zverejnilo oznam o verejnej súťaži, v ktorej vyberie vhodného zhotoviteľa diela. Podľa uvedených informácií na sala.sk. pôjde o „veľký nápis Mesto ŠAĽA, jeho montáž a osadenie na miesto určenia. Pôjde o nadrozmerný nápis, ktorý bude umiestnený v blízkosti kaštieľa, ktorý je dominantou mesta a tak bude zaujímavou kulisou na fotografie a selfie nielen pre okoloidúcich, ale aj pre všetkých návštevníkov mesta.“

Do ceny uvedeného diela je zahrnutá výroba 9 písmen, ktoré budú vytvorené podľa zadaného návrhu. Súčasťou prác bude aj montáž a osadenie nápisu. Budúci zhotoviteľ si musí zaobstarať aj vlastnú dokumentáciu na výrobu podľa grafického podkladu. Na víťazovi verejnej súťaže bude aj to, ako navrhne ukotvenie písmen do dlažby alebo do trávnika.

Ako lavička

Podľa dostupných informácií mesta Šaľa bude nápis zhotovený z dreva, kovu a plastu, avšak vodeodolný. Výška slova mesto bude mať rozmery 1022 mm x 3484 mm a nápis „Šaľa“ bude s rozmermi 1850 mm x 4770 mm. Písmená nápisu majú byť podľa požiadaviek mesta pevne ukotvené a celý názov stabilne osadený. „Nápis „mesto“ musí byť uspôsobený tak, aby mohol slúžiť ako lavička,“ uvádza mesto na sala.sk.

Predpokladaná hodnota zákazky je 5 000 eur bez DPH. O tom, kto predloží najlepšiu ponuku, rozhodnú v radnici v najbližších dňoch.

Vo fotogalérii uvidíte zbierku propagačných materiálov mesta Šaľa.

Foto: ilustračné

O predmety je veľký záujem: Letia magnetky aj retro plecháče, FOTO
10
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová / Zdroj: Mesto Šaľa
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM