Peter Štrbo Krimi

ŠAĽA: Policajt zadokumentoval opitého vodiča ako cyklistu

Zástupca riaditeľa OR PZ Galanta je obvinený zo zneužitia právomoci verejného činiteľa. V novembri zastavila hliadka v Šali vodiča pod vplyvom alkoholu, ten však zavolal obvinenému Igorovi K. so žiadosťou o pomoc. Igor K. následne nariadil hliadke, a

Vyšetrovateľ inšpekcie Ministerstva vnútra SR obvinil 25. januára 2012 zástupcu riaditeľa Okresného riaditeľstva Policajného zboru (OR PZ) v Galante Igora K. a ďalšieho policajta Juraja L. za prečin zneužívania právomoci verejného činiteľa. Pre TASR to dnes uviedla Lucia Garajová z komunikačného odboru kancelárie ministerstva vnútra.
„Dňa 25. novembra 2010 v Šali zastavila hliadka osobné motorové vozidlo, ktoré viedol František M., ktorý bol v tom čase pod vplyvom alkoholu (0,24 mg/l). Po zastavení hliadkou PZ sa telefonicky spojil s Igorom K. a poprosil ho o pomoc,“ dodala Garajová.
Príslušník PZ Igor K. podľa nej následne ako nadriadený zavolal hliadke, aby uvedený priestupok vyriešili tak, aby Františkovi M. nebol odobratý vodičský preukaz. „Igor K. sa mal hliadke vyhrážať, že ak tak neurobia, bude to mať pre nich ďalšie následky,“ uviedla. Následne Juraj L. zadokumentoval daný priestupok ako cyklistu jazdiaceho pod vplyvom alkoholu a vodičský preukaz mu nezadržal.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM