Zlatica Gregorová Samospráva

Šaľa pokračuje v budovaní: Herné prvky nahradia modernými atrakciami, FOTO

Mesto Šaľa na ich výstavbu využíva pôvodné, už opotrebované plochy. Tie sú väčšinou súčasťou sídlisk alebo iných verejných priestranstiev.

Ilustračný obrázok k článku Šaľa pokračuje v budovaní: Herné prvky nahradia modernými atrakciami, FOTO
3
Galéria
Zdroj: Mesto Šaľa

Po rokoch užívania sa z nich stali spustnuté miesta, ktoré obyvateľom ani návštevníkom neponúkali pozitívny obraz. V meste bolo viacero plôch, ktoré charakterizoval popraskaný asfalt či betón a vyblednuté, rozpadnuté herné prvky.

Vo výstavbe

Radnica si dala záväzok, že tieto plochy postupne obnoví. Vyrástlo už viacero moderných areálov a ďalšie sú vo fáze realizácie. V súčasnosti napreduje výstavba historického ihriska Majk, ktorý bude pripomínať maďarskú pamiatku. Po dobudovaní si ju deti aj mládež budú môcť užiť v areáli zimného štadióna a minigolfu na Vážskej ulici v Šali. Pred časom boli do užívania odovzdané ihriská vo Veči a v pláne je obnova ďalšieho areálu sídlisku P.J. Šafárika.

Mesto na obnovu ihriska získalo 8000 eur z Úradu vlády Slovenskej republiky – program ,,Podpora rozvoja športu na rok 2019“. Mamičky a hlavne deti na tomto sídlisku potešíme novou zábavou,“ informovala náš portál hovorkyňa Mesta Šaľa Dajana Hanesová.

Herné atrakcie

Podľa hovorkyne bude ihrisko tvoriť 6-miestny kolotoč a tri rôzne hojdačky: samostatná hojdačka, balančná i pružinová hojdačka. Ďalšou atrakciou bude šmýkačka i hrazdová zostava. Tak, ako aj v bývalom nemocničnom parku, aj tu mesto zabezpečí stolný tenis. Na to, aby ste si ho mohli zahrať, budete potrebovať iba vlastné rakety a loptičky.

Na stavebné práce aktuálne radnica hľadá vhodného dodávateľa.

Šaľa pokračuje v budovaní: Herné prvky nahradia modernými atrakciami, FOTO
3
Galéria
Zdroj: Mesto Šaľa
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM