Krimi

Šaľa počas koronakrízy: Alkohol, súkromné párty a jedlo na terase reštaurácie

Ani počas apríla si príslušníci mestskej polície nevydýchli. Aké prípady museli riešiť?

Ilustračný obrázok k článku Šaľa počas koronakrízy: Alkohol, súkromné párty a jedlo na terase reštaurácie
Foto: Zlatica Gregorová

Zápisy má v evidencii vedúci oddelenia štatistiky a evidencie MsP Šaľa Ján Komjáthy.

Pozrite sa na prípady, ktoré museli mestskí policajti riešiť. Vybrali sme pre vás niekoľko najzaujímavejších. V množstve z nich hral hlavnú úlohu alkohol. Ani počas apríla tak nechýbalo viacero podnapitých ľudí ležiacich kade-tade po meste. Mestská polícia riešila aj niekoľko prípadov porušovania nočného pokoja.

Párty v uliciach

V čase trvajúcej koronakrízy by sme mali dbať na svoje zdravie a nezdružovať sa v skupinách. Súkromnú párty si však zrejme začiatkom mesiaca spravilo viacero ľudí. „Dňa 4.4.2020 o 10,1­5 hod. MsP zistila, že na ul. Partizánskej požívajú alkoholické nápoje 22 – ročný A.C. z Hornej Kráľovej, 37 – ročný P.Z. z Partizánskeho, 76 – ročná M.T. zo Selíc, 49 – ročný J.H. t.č. bez ulice, 59 – ročný I.V. t.č. bez ulice, 61 – ročný K.F. t.č. bez ulice a 49 – ročný R.Sz. zo Šale,“ informujú zápisky mestskej polície a opisujú ďalší prípad z druhej polovice mesiaca: „Dňa 18.4.2020 o 14,3­9 hod. MsP zistila, že na ul. SNP požívajú alkoholické nápoje 34 – ročný A.K. zo Šale, 52 – ročný L.Ž. t.č. bez ulice, 37 – ročný P.Z. z Partizánskeho, 47 – ročný J.F. t.č. bez ulice a 47 – ročný A.C. t.č. bez ulice a. Menovaní boli vyriešení napomenutím.“

Ďalší „koronový“ prípad sa stal 29. apríla. „O 13,50 hod. bolo na MsP nahlásené , že na ul. P. Pázmáňa konzumujú jedlo na terase reštaurácie. Hliadka MsP na mieste upozornila majiteľa 35 – ročného P.V.K. zo Šale,“ informuje Ján Komjáthy.

Príslušníci MsP v Šali zasahovali aj pri množstve na voľno pustených psov. S chlpáčmi súvisel aj prípad z prvého aprílového dňa, kedy krátko pred obedom polícia odchytávala dve opustené šteniatka v mestskej časti Hetmín.

Mestskú políciu rovnako zamestnalo aj vynášanie odpadov nezodpovedných občanov. V jednom prípade sa dokonca jednalo o zakladanie nelegálnej skládky. „Dňa 27.4.2020 o 16,2­5 hod. bolo na MsP nahlásené, že na ul. V. Šrobára neznáma osoba založila nepovolenú skládku. Hliadka MsP na mieste zistila , že sa jedná o 24 – ročnú D.Ď. z Kráľovej nad Váhom. Menovaná bola vyriešená pokutou 10 €,“ dodáva mestská polícia.

Nechýbalo ani nahlásené žobranie. V jednom prípade sa jednalo o 31-ročnú ženu zo Žihárca a v druhom o 32-ročnú ženu z Dunajskej Stredy.

Hrabala sa v kontajneroch

Iná žena z Dunajskej Stredy sa postarala o ďalší výjazd mestskej polície: „Dňa 1.4.2020 o 13,4­3 hod. bolo na MsP nahlásené , že na ul. Vlčanskej neznáma osoba vyberá odevy z kontajnerov na šatstvo. Hliadka MsP na mieste zistila , že sa jedná o 32 – ročnú L.S. z Dunajskej Stredy.“

Vyberáme ešte prípad, v ktorom hral hlavnú úlohu muž z Nitry. „Dňa 17.4.2020 o 14,5­0 hod. bolo na MsP nahlásené , že na ul. Lúčnej neznáma osoba ponúka parfémy . Hliadka MsP na mieste zistila , že sa jedná o 38 – ročného M.B. z Nitry,“ dodal Ján Komjáthy.

Foto: ilustračné

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM