Správy

Šaľa na súťaži Kôň roka 2022: Študentky si odniesli skvelé umiestnenia

Šikovné študentky zo Šale opäť úspešne reprezentovali naše mesto. Ako sa im darilo?

Ilustračný obrázok k článku Šaľa na súťaži Kôň roka 2022: Študentky si odniesli skvelé umiestnenia
Zdroj: SOŠChKaS Šaľa

10. septembra sa v Trenčíne počas výstavy „Kôň 2022“ konal ďalší ročník projektu Zväzu chovateľov koní Slovenska. Ten sa zameriava na stredné školy, ktoré vzdelávajú žiakov v odboroch so zameraním na chov koní a jazdectvo.

Čo hodnotili?

„Vo vypísanej súťaži sa posudzovalo predvedenie koňa jednotlivými žiakmi. Hodnotilo sa postavenie koňa v základnom zootechnickom postoji, predvedenie koňa v kroku a kluse, ako aj ustrojenosť predvádzajúceho žiaka. Podmienkou účasti v súťaži bolo denné štúdium žiaka na strednej odbornej škole a vek od 15 do 19 rokov,“ cituje web Nitrianskeho samosprávneho kraja slová riaditeľky SOŠ chovu koní a služieb v Šali Lívie Szabóovej.

Kone do súťaže si jednotliví žiaci losovali.

Prečítajte si tiež

Ako sa darilo zástupcom Šale?

V kategórii jednotlivcov si 3. miesto zo súťaže odniesla Eliška Pišojová žiačka 4. ročníka študijného odboru agropodnikanie – chov koní a jazdectvo SOŠ chovu koní a služieb v Šali.

„V konkurencii stredných odborných škôl výborne odprezentovali svoje teoretické vedomosti a praktické zručnosti nadobudnuté počas doterajšieho štúdia aj ďalšie žiačky 4. ročníka študijného odboru agropodnikanie – chov koní a jazdectvo Nina Turňová a Miroslava Orolínová,“ prezradila Lívia Szabóová.

Družstvo dievčat sa pod vedením majstra Romana Mladého umiestnilo na skvelom 2. mieste.

„Nielen účasťou na športových jazdeckých podujatiach, ale aj predvedením konštitúcie a estetiky jazdeckého koňa sa rozvíja komplexná osobnosť jazdca a chovateľa koní, čo je jedným z hlavných výchovno-vzdelávacím cieľov na SOŠ chovu koní a služieb Šaľa,“ dodala riaditeľka Školy.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM