Zlatica Gregorová Kultúra

Šaľa Fest 2019 skončil úspechom: Na pomoc Elliske prispelo 1157 návštevníkov, FOTO

Koncom apríla 2019 sa v Šali konal druhý ročník podujatia s benefičným podtónom. 1157 návštevníkov podporilo ťažko choré dievča.

Ilustračný obrázok k článku Šaľa Fest 2019 skončil úspechom: Na pomoc Elliske prispelo 1157 návštevníkov, FOTO
3
Galéria
Zdroj: OZ Šaľa - Tvoje mesto

Po vlaňajšej úspešnej premiére tohto podujatia sa organizátori Dana Dogáňová a poslanec mestského zastupiteľstva a zastupiteľstva NSK Róbert Andráši v spolupráci s mestom Šaľa rozhodli pokračovať i tento rok.

Pomôžu

2. ročník Šaľafest pomáha sa konal v nedeľu 28. apríla 2019 na futbalovom štadióne. Okrem zábavy a dobrej nálady, ktoré má podujatie návštevníkom priniesť, chce i pomáhať. Vlani sa podarilo obdarovať finančným príspevkom bývalého hasiča Daniela Vyslúžila, ktorý na dlhý čas prišiel o zdravie kvôli nezmyselnému útoku bezohľadného človeka. Tentoraz bolo v pláne potešiť malú Močenčanku, ktorá tiež bojuje so zdravotnými problémami.

Vyše tritisíc eur

„Výťažkom z finančnej zbierky pomôžeme 3-ročnej Elliske Meszárosovej. Je to dievčatko, ktoré trpí mikrocefáliou, lisencefáliou, schisencefáliou, porencefáliou a hypertonickým syndrómom. Chceme rodičom pomôcť, aby Elliska mohla absolvovať rehabilitácie a budeme dúfať, že liečenia pomôžu, aby Elliska mala nádej raz žiť ako jej rovesníci,“ priblížil Róbert Andráši. Počas podujatia sa podarilo vyzbierať 3 328,47 eur, ktoré budú odovzdané rodičom Ellisky vo sviatok 8. mája 2019.

Festivalom sprevádzal moderátor Matej Martinček. Tento rok deti zabavili Lucinka z Fidorkova, Little princess cheer s Hýbankou Dankou a spevácka skupina Hviezdička. Na podujatí vystúpili Kaidžas, David Bend, Two seconds, Enkláva, El Rigo, Salsation Šaľa, Kapela Dora a DJ Lari. Hosťom Šaľafestu bol Milan „Junior“ Zimnýkoval, ktorý bol jedným z porotcov suťaže o najlepší Guláš.

Priatelia z Oroszlány

Ako nás informoval Róbert Andráši a Dana Dogáňová, počas podujatia sa deti mohli zabaviť na nafukovacích šmykľavkách, skákacích hradoch, kolotočoch a mohli si aj zajazdiť na koni. Vyskúšali si aj svoju zručnosť v tvorivých dielňach, ktoré boli súčasťou podujatia. Tento rok bol Šaľafest obohatený zrazom amerických a kultových áut. Čo najväčší finančný obnos sa malej Elliske snažilo zabezpečiť aj 9 tímov a to varením gulášu.

Prispeli aj priatelia z partnerského mesta Oroszlány, ktorí piekli langoše. Vďaka patrí aj účastníkom zrazu amerických vozidiel i tvorivým dielničkám,“ uviedol Róbert Andráši.

Pošlite návrh

Už teraz sa môžete zamýšľať nad tým, komu by mohli organizátori Šaľa festu prispieť v budúcom roku. Ak máte akékoľvek návrhy, môžete ich zaslať na e-mail: danadog78@gmail.com.

Šaľa Fest 2019 úspešne skončil: Elliske prispelo 1157 návštevníkov, FOTO
3
Galéria
Zdroj: OZ Šaľa - Tvoje mesto
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM