Samospráva

Šaľa chce zlepšovať svoje služby občanom: Zaradila sa po bok ďalších 7 samospráv

Radnica chce zlepšiť svoje služby občanom. Pomôcť jej v tom má model CAF. O čo sa jedná?

Ilustračný obrázok k článku Šaľa chce zlepšovať svoje služby občanom: Zaradila sa po bok ďalších 7 samospráv
Foto: Zlatica Gregorová

Mesto Šaľa je jednou z ôsmich samospráv na Slovensku, ktoré získali podporu Úradu pre normalizáciu, metrológiu a skúšobníctvo (ÚNMS) SR pri implementácii modelu zlepšovania organizácií verejnej správy prostredníctvom samohodnotenia CAF (Common Assessment Framework).

Zapojili sa do výzvy

„Výsledkom tohto procesu by malo byť získanie medzinárodne uznávaného titulu Efektívny používateľ modelu CAF. Mestský úrad a jeho zamestnanci majú záujem rozvíjať kvalitu svojej práce, zvyšovať efektívnosť, vlastnú výkonnosť za pomoci nástrojov kvality,“ informoval primátor Jozef Belický.

Radnica sa po vybudovaní klientskeho centra zapojila do výzvy ÚNMS a bola vybratá ako jedna z ôsmich samospráv na Slovensku.

ÚNMS týmto organizáciám poskytne školiacu, konzultačnú a posudzovateľskú činnosť, ktorá im proces implementácie modelu CAF uľahčí a pomôže im úspešne prejsť aj Externou spätnou väzbou modelu CAF, ktorá preverí správnosť zrealizovaných krokov.

Aktuálne zo Slovenska

Absolvovali školenie

Európsky model zlepšovania organizácií verejnej správy prostredníctvom samohodnotenia CAF patrí do skupiny modelov komplexného manažérstva kvality, ktorý sa pôvodne inšpiroval modelom výnimočnosti EFQM. Spoločný systém hodnotenia kvality CAF sa na niekoľko mesiacov stane sprievodcom administratívnych kapacít mesta.

Časť zamestnancov úradu absolvovala dvojdňové vzdelávanie a počas letného obdobia v tímoch spoločne vypracujú samohodnotiacu správu. Na základe nej bude následne spracovaný akčný plán zlepšovania, t. j. približovania sa k ideálu.

Tento plán by mala samospráva následne naplniť. Model CAF sa bude na mestskom úrade implementovať v trvaní 14 mesiacov.

Chystáte sa na dovolenku do Talianska, Chorvátska či Egypta? Viac o aktuálnych opatreniach v dovolenkových destináciách sa dočítate aj v kategórii Cestovanie.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Prečítajte si tiež

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM